Skip to main content

Het steunfonds van KLJ, wat is het?

Nationaal

29 september 2022

KLJ wil toegankelijk zijn voor iedereen, daarom kan je sinds dit werkjaar gebruikmaken van het KLJ-steunfonds. Als je daar – om welke reden dan ook – nood aan hebt, hoef je zo maar de helft te betalen van het inschrijvingsgeld dat je lokale KLJ-afdeling verschuldigd is aan KLJ Nationaal.

Voor iedereen die daar nood aan heeft, zonder stigma’s

Het steunfonds gaat uit van een oprechte nood aan solidariteit. Als je beroep wil doen op het fonds, hoef je dus ook niet te bewijzen uit welke nood je de steun aanvraagt. Daarnaast komt de bestuurs- of leidingsploeg van je KLJ-afdeling niet tot op persoonsniveau te weten dat jij die steun aanvraagt. KLJ Nationaal gaat wel in gesprek met de afdeling over de kostprijs van een KLJ-jaar, om zo het algemene aanbod voor iedereen betaalbaar te maken.

Door iedereen: KLJ-afdelingen, leden en sympathisanten

Een fonds dat steun geeft moet natuurlijk ook gevoed worden. Daar kan jij bij helpen.

Elke KLJ-afdeling komt jaarlijks te weten hoeveel van haar leden gebruikmaken van het fonds. Er wordt dan aan de afdeling voorgesteld om de gegeven steun uit het fonds terug te betalen. Daarnaast is het ook een mooi gebaar om een deel van de opbrengst van je evenementen aan andere KLJ’ers te schenken via het fonds. Zo zorgt jouw afdeling ervoor dat er meer kinderen en jongeren in Vlaanderen superleuke KLJ-momenten kunnen beleven.

Tot slot kan iedereen (leden, ouders, sympathisanten) bijdragen aan het fonds door een gift te doen via het giftenformulier. Giften vanaf 40 euro zijn bovendien fiscaal aftrekbaar.

Draag bij aan het steunfonds van KLJ

Doe een gift

Wil je gebruikmaken van het fonds?

Je kan de steun aanvragen via Click, het digitaal portaal van KLJ. Van zodra je aangemeld bent, kan je onder 'Mijn profiel' aanvinken dat je gebruik wil maken van het steunfonds. Vul dan zeker ook je rekeningnummer aan in het daarvoor voorziene vakje, zo kan onze administratie het bedrag makkelijk terugbetalen.

Lukt de registratie via Click niet of ondervind je problemen? Neem dan contact op met ons secretariaat via 016 47 99 99 of via info@klj.be. We helpen je graag verder.