Skip to main content

Kies de KLJ-cursus die bij je past

KLJ biedt veel vorming aan. Van een basiscursus voor startende leiding tot een vorming op maat voor de financiële beheerders van je afdeling. Vind je vorming naar wens.

KLJ biedt veel vorming aan. Van een basiscursus voor startende leiding tot een vorming op maat voor de financiële beheerders van je afdeling. Vind je vorming naar wens.

Trainingsdagen

Dit is de animatorcursus van KLJ en is ideaal voor nieuwe leiding die nog geen 3 jaar ervaring hebben! Tijdens deze cursus word je begeleid bij je eerste stappen in je nieuwe carrière en je maakt er heel wat nieuwe vrienden!

Hoofdanimator

cursus voor ervaren bestuursleden die een grotere verantwoordelijkheid opnemen in hun afdeling. Dus niet enkel voor hoofdleiding, maar ook ideaal voor zij die al meer dan 3 jaar leiding zijn! 

PS. Wist je dat je niet eerst Trainingsdagen gevolgd moet hebben om Hoofdanimator te doen?

Instructeurscursus

De cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in het geven van blokken en zelf vorming in elkaar wilt steken. Een basiscursus voor al de VKB'ers (Vrijwillige Kadervormings Begeleiders) die al onze andere cursussen geven!

Vorming en cursussen bij KLJ

Verdere Vorming

Naast Trainingsdagen en Hoofdanimator​ kun je nog heel veel leren over andere thema’s. In elke regio wordt Verdere Vorming aangeboden aan +16. Je kan hier kiezen uit een aanbod van gespecialiseerde blokken.

Vorming op Maat

Dit is een begeleiding op maat, uitgebouwd volgens wat jullie willen weten of kunnen. Zowel een afdeling als een gewest kan een Vorming op Maat aanvragen. Het onderwerp van de vorming mag je zelf kiezen.

Vorming voor bovenlokale vrijwilligers

KLJ wordt gemaakt door haar vrijwilligers. Ze geven cursussen en vormingen sport, zetelen in allerlei bestuursorganen en werkgroepen, … Voor hen is er een specifiek vormingsaanbod.

Oefendagen: KLJ-sporten

Oefendagen worden georganiseerd voor alle afdelingen die sportreeksen willen leren. Daarna kan je met de nieuwe reeksen aan de slag in je eigen afdeling om ze aan de rest aan te leren.

Een overzicht van alle cursussen?

Tientallen cursussen, overal in Vlaanderen!

Kies en schrijf je in