Skip to main content

Trainingsdagen: de animatorcursus van KLJ

We beginnen bij de basis. Ben je nieuw in de leidingsploeg? Dan is dit de cursus die je niet mag missen.

We beginnen bij de basis. Ben je nieuw in de leidingsploeg? Dan is dit de cursus die je niet mag missen.

De eerste cursus die je volgt

​Trainingsdagen, dat is de basiscursus of leidingscursus van KLJ. Ideaal voor nieuwe leiding om begeleid te worden bij hun eerste stappen in hun nieuwe carrière. Je krijgt 50u vorming rond speluitleg, spelen maken, afdelingswerking en moeilijke situaties met leden. Je leert je eigen zwartes en sterktes kennen en samen gaan we op zoek naar hoe je stevig van start kan gaan. KLJ-cursussen zijn daarnaast ontmoetingsmomenten voor KLJ'ers, vol uitwisseling. Je maakt er dus ook heel wat nieuwe vrienden.  

Waar en wanneer?

Ofwel ga je 2 keer een verlengd weekend mee in de herfst-, krokus- of paasvakantie (3 overnachtingen), ofwel kies je voor een volledige week cursus in de herfst- of paasvakantie (5 overnachtingen).​​

Wil je op Trainingsdagen?

Bekijk nu alle mogelijke data en beleef een geweldige animatorcursus.

Schrijf je in

Hoeveel kost meedoen aan de Trainingsdagen?

De prijzen van onze vormingen zijn steeds inclusief overnachtingen en maaltijden. ​Vanaf werkjaar 2017-2018 betalen deelnemers meteen voor het volledige traject, tot en met het reflectiemoment. Het animatortraject kost dan 120 euro, zowel voor de formule van een week als die van twee verlengde weekends.

Stage?

Om je animatorattest te behalen moet je na je cursus nog 50 uur stage lopen. Dit kan gewoon in je eigen afdeling. Na afloop van de stage volg je nog een reflectiemoment om stil te staan bij wat je geleerd hebt doorheen zowel je vorming als je stage. Op dit reflectiemoment kan je je attest van de Vlaamse Overheid krijgen, na een geslaagde stage. Dit attest toont dat je de competenties van een animator in het jeugdwerk beheerst. Meer info voor de stagebegeleider vind je hier

Belangrijk: je registratie

Voor je op animatorcursus vertrekt, moet je ook aangemeld zijn op de site van de overheid. Voor je officiële attest word je immers goed opgevolgd op mijnkadervorming.be. Meld je daar aan, en krijg een KAVO-ID, een login en een paswoord. De KAVO-ID koppelt je aan je cursussen en je stageplaats.

Klaar met de Trainingsdagen? Klaar voor je stage!

Registreer je als stagiair op mijnkadervorming.be en vind je KAVO-ID

Naar je account

Alles te weten komen over de nieuwe regelgeving rond attesten?

Dat vind je op de website van de Vlaamse Overheid.

Meer over de nieuwe regels

Downloads

Site by Wieni