Skip to main content

Stage begeleiden

Je bent stagebegeleider van een cursist van de opleiding animator (Trainingsdagen), hoofdanimator of instructeur. Wat een eer! Veel plezier! Kijk even na of je alle regels juist volgt.

Je bent stagebegeleider van een cursist van de opleiding animator (Trainingsdagen), hoofdanimator of instructeur. Wat een eer! Veel plezier! Kijk even na of je alle regels juist volgt.

Wie mag een stage begeleiden?

Je moet voldoen aan minstens een van deze voorwaarden:

  • Je hebt een attest van instructeur, hoofdanimator of een diploma hoger onderwijs van studies met minimum zestig uur pedagogische vorming. Voor de begeleiding van een instructeur moet je minimum zelf het attest instructeur hebben.

  • Je bent een beroepskracht met pedagogische bevoegdheid op een jeugddienst of in het jeugdwerk.

  • Je hebt aantoonbare specifieke vorming gevolgd met betrekking tot het begeleiden van stagiairs in het jeugdwerk. Die kan je bij KLJ volgen. Kijk in de kalender voor de vormingsmomenten voor stagebegeleiders. Het vormingsonderdeel ‘deel A van de hoofdanimatorcursus’ van de hoofdanimatorcursus telt ook.

  • Je hoeft niet per se lid te zijn van de huidige bestuursploeg maar dit is wel aan te raden voor een goede opvolging.

Stage animator begeleider

Registreer als stageplaats en beoordeel je stagiair

In die stappen kan ook de juiste administratie voor een ‘geldige’ stage worden geregeld:

  1. Registreer je afdeling als stageplaats op kavo.vlaanderen.be. In bijlage vind je een handleiding. Jaarlijks krijg je een mailtje om je registratie opnieuw te bevestigen.

  2. Koppel de stagiair aan jullie stageplaats. Hoe? Daarvoor heb je de KAVO-ID van de deelnemer nodig. Die kreeg hij na zijn eigen registratie op deze site.

  3. Beoordeel de stagiair. Is je eindbeslissing dat de cursist niet geslaagd is voor zijn stage, weet dat dat hij zijn cursus ook opnieuw moet doen. Geef hem dus extra leertijd als dat nodig is, voor je de finale beslissing neemt. Contacteer eventueel een pedagogisch medewerker.

Klaar voor de stage? Klaar voor het stageverslag?

Op kavo.vlaanderen.be kun je de administratie voor je stagiair regelen.

Registreer en beoordeel

Downloads