Skip to main content

Vorming instructeur en bovenlokale vrijwilligers

KLJ wordt gemaakt door haar vrijwilligers. Ze geven vorming en sportlessen, zetelen in allerlei bestuursorganen en werkgroepen … Voor hen is er een specifiek vormingsaanbod.

KLJ wordt gemaakt door haar vrijwilligers. Ze geven vorming en sportlessen, zetelen in allerlei bestuursorganen en werkgroepen … Voor hen is er een specifiek vormingsaanbod.

Instructeurcursus voor VKB'ers

Wil je zelf cursus geven bij KLJ? Word dan 'VKB’er'!

VKB'ers zijn ‘vrijwillige kadervormingsbegeleiders’. Ze zijn de instructeurs van de Trainingsdagen, Hoofdanimatorcursus, … maar ook van de Vorming op Maat. Ze volgen in hun eerste jaar de VKB- of instructeurcursus. Zo leren ze zelf cursus geven. Meer info over waar, wanneer en hoe je kan inschrijven? Kijk in de kalender, contacteer de verantwoordelijke voor vorming binnen KLJ of de VKB’ers van jouw regio.

Vul je portfolio in!

Ook zonder (hoofd)animatorattest kan je starten aan de instructeurscursus. Vul het portfolio achter de knop in en vul vervolgens al je profielgegevens aan via kavo.vlaanderen.be onder ‘Ervaring toevoegen’. Als je daarmee klaar bent, mag je ons iets laten weten via vorming@klj.be. Zo kunnen wij alles controleren.

Portfolio
cursus instructeur

Vormingen voor vrijwilligers

Alle vrijwilligers krijgen de kans om in verschillende themavormingen kennis en vaardigheden op te bouwen. Daarvoor krijgen bovenlokale vrijwilligers jaarlijks een vormingsbudget dat ze mogen spenderen aan vormingen die hen het interessantst lijken.

cursus instructeur

Oefendagen voor sportmonitoren

Sportmonitoren komen samen op nationale oefendagen om de laatste nieuwe hypes in dans-, wimpel en vendelland aan te leren. Die kunnen ze dan een zomer lang doorgeven aan afdelingen met interesse in iets nieuws.

Een coach voor elke vrijwilliger

Elke vrijwilliger heeft een persoonlijke coach. Ze kunnen samen nadenken over een groeitraject. Als daarvoor externe vorming nodig is, komt KLJ zelfs gedeeltelijk tussen in de kosten.

Nationaal bedankingsmoment

Jaarlijks organiseert KLJ een moment waarop ze al haar vrijwilligers in de bloemetjes zet. Alle werkgroepen en alle vrijwilligers uit alle regio's worden dan uitgenodigd voor een gezamenlijke ontspannende dag of avond.