Skip to main content

Verdere Vorming

Naast de Trainingsdagen en Hoofdanimatorcursussen​ kun je nog heel veel leren over andere thema’s. In elke regio wordt er Verdere Vorming aangeboden met een ander aanbod van gespecialiseerde blokken.

Naast de Trainingsdagen en Hoofdanimatorcursussen​ kun je nog heel veel leren over andere thema’s. In elke regio wordt er Verdere Vorming aangeboden met een ander aanbod van gespecialiseerde blokken.

Wist je dat KLJ naast de geattesteerde vormingen – zoals de animator-, hoofdanimator- en instructeurscursus – nog heel wat andere vormingen aanbiedt? Tijdens die vormingsmomenten staan onze begeleiders voor je klaar met leuke én nuttige workshops. De vormingen kunnen een avond duren, maar ook een halve dag of zelfs 24 uur. Voor ieder is er dus wel wat wils.

Verdere Vorming in elke regio

Elke regio organiseert één of meerdere Verdere Vormingsmomenten en voegt zijn eigen accenten toe aan het concept. Iedereen is welkom om de workshops te volgen, ook al kom je uit een andere regio. De thema’s die aan bod komen kan je gebruiken als inspiratie voor je eigen afdeling.

Het aanbod van Verdere Vorming wordt bepaald op basis van de vraag in die regio. Zo komen er in elke regio andere thema’s aan bod. Kijk dus zeker eens over de regio’s heen.

Nationale vormingsavonden (NaVo)

Niet iedereen heeft tijd in het weekend om een vorming te volgen. Daarom starten we dit werkjaar met een nieuw concept. In elke regio vindt in een centrale stad een vormingsavond plaats. Daarop zijn alle KLJ’ers welkom. Je volgt gedurende de avond een workshop naar keuze. Inschrijven is niet nodig, maar wel handig als je zeker wil zijn van je plaats. NaVo, dat is laagdrempelig, dichtbij en de ideale manier om nieuwe KLJ’ers te leren kennen.

Vorming voor stagebegeleiders

Heb je een stagebegeleider nodig in je afdeling, maar heeft er niemand een hoofdanimatorattest of pedagogische bevoegdheid? Volg dan de twee uur-durende vorming voor stagebegeleiders!

Ontdek hier alle Verdere Vormingen

De kalender