Skip to main content

Zending nieuwe leiding

Proficiat! Sinds dit werkjaar ben je leiding of bestuurslid bij een KLJ-afdeling en daar zijn we enorm blij mee. Dankzij jou beleven talloze kinderen en jongeren de tijd van hun leven. Om je volledig voor te bereiden op je nieuwe rol binnen KLJ, ontvang je onze basisgids, die je hier ook online kan lezen.

Proficiat! Sinds dit werkjaar ben je leiding of bestuurslid bij een KLJ-afdeling en daar zijn we enorm blij mee. Dankzij jou beleven talloze kinderen en jongeren de tijd van hun leven. Om je volledig voor te bereiden op je nieuwe rol binnen KLJ, ontvang je onze basisgids, die je hier ook online kan lezen.

Dé basisgids

Ben je sinds dit werkjaar nieuw in de leiding of in een bestuursploeg? En heeft je afdelingssecretaris je in Click geregistreerd als leiding of bestuurslid? Dan ontving je wellicht onderstaande basisgids via de post. Heb je hem gemist? Lees hem dan online (klik op de afbeelding).

KLJ, wat is dat eigenlijk?

Jippie, je wordt leiding bij de KLJ. Maar heb je je ooit al eens afgevraagd waar KLJ nu precies voor staat? Je weet ongetwijfeld dat het de afkorting is van ‘Katholieke Landelijke Jeugd’, maar wist je ook dat er een betekenis achter die drie woorden zit? In de basisgids geven we er meer uitleg over.

Hoe werkt KLJ buiten mijn afdeling?

Wist je dat er in Vlaanderen meer dan 250 KLJ’s zijn? Die werken allemaal op hun eigen manier, dat lees je in de basisgids, maar wist je ook dat ze allemaal ondersteund worden op nationaal en regionaal niveau? En wist je bovendien dat je ook jouw KLJ-ideeën en meningen kwijt kan op dat nationale en regionale niveau? In de basisgids vertellen we hoe dat in zijn werk gaat.

Ga op trainingsdagen

Trainingsdagen is de leidingscursus van KLJ. Je leert er alles over spelen maken, afdelingswerking en omgaan met moeilijke situaties met leden. Daarnaast ontmoet je nieuwe en interessante KLJ’ers.

Kom alles te weten over onze trainingsdagen

Klik hier

Laat je nog strakker vormen

Heb je na de trainingsdagen de smaak volledig te pakken? Dan kan je nog enorm veel bijleren via KLJ. Volg bijvoorbeeld een Vorming op Maat, ga naar een Verdere Vorming of doe mee aan interessante workshops tijdens Opkikker, het grote tweejaarlijkse leidingsweekend.

Zo maak je topactiviteiten

Elke keer weer een topactiviteit in elkaar steken, het is geen eitje. Daarom helpen we je in de basisgids graag een stapje verder met enkele tips, ideeën en een stappenplan. Geweldige activiteiten gegarandeerd!

Raadpleeg onze spelendatabank

Meer dan 3000 spelen!

De KLJ-verzekering

Een ongelukje tijdens een activiteit is snel gebeurd. Gelukkig dekt de KLJ-verzekering in veel gevallen de schade aan materiaal en personen. In de basisgids vind je alvast de basisuitleg van die KLJ-verzekering. Zo kan je alle leden en ouders te woord staan al ze vragen hebben.

Wil je ALLES weten over de KLJ-verzekering?

Klik hier

Nog meer KLJ-info

KLJ probeert al haar afdelingen zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen. Hieronder vind je alvast een greep uit ons aanbod waar je te allen tijde gebruik van kan maken.

Contacteer een Pedagogisch medewerker

Als je met een KLJ-vraag zit, kan je altijd je pedagogisch medewerker bellen of mailen. Elke KLJ-afdeling heeft zo’n pedagogisch medeweker.

Wie is wie?

Het KLJ-noodnummer

Ben je in een noodsituatie terecht gekomen met je groep? Raak je in paniek en weet je niet wat doen? Bel dan naar het KLJ-noodnummer. We zijn elke dag 24/24u bereikbaar.

Alles over het noodnummer

Hélaba en Idee

Alle KLJ-leden ontvangen gratis het lifestylemagazine Hélaba. Daarnaast krijgt elke leiding en bestuurslid bij de Hélaba een extra bijlage: de Idee. In die bijlage vind je antwoorden op verzekeringsvragen, inspiratie voor activiteiten en ledenwervings- of -bindingstips.

Lees de Idee

Click, het KLJ-platform

Bij KLJ werken we met Click, ons digitaal platform. Via dat platform kan je onder andere ledenlijsten van jouw afdeling terugvinden en je inschrijven voor vormingen en cursussen.

Alles over Click