Skip to main content

Zending nieuwe leiding

Welkom nieuwe leding!

 

Leiding worden is een hele verantwoordelijkheid, maar eentje waar ook veel plezier aan vasthangt.

Welkom nieuwe leding!

 

Leiding worden is een hele verantwoordelijkheid, maar eentje waar ook veel plezier aan vasthangt.

In deze zending willen we wat leuke en nuttige zaken van KLJ in de kijker zetten die je kunnen helpen om een SUPER-KLJ-LEIDING te worden. Als lid heb je het misschien niet gemerkt, maar KLJ is een groot netwerk van leiding, bestuursleden en vrijwilligers die elkaar helpen en ondersteunen. We zetten een aantal punten in de kijker:

 • In deze zending vinden jullie een fijne sleutelhanger terug. Deze sleutelhanger is een voorbeeld van WallE, jouw digitaal platform. Als leiding heb je nu ook toegang tot Wall-E. Wall-E bundelt heel wat digitale informatie en mogelijkheden voor jouw KLJ-afdeling. Je kan Wall-e terugvinden via de KLJ website of op walle.klj.be. Inloggen doe je met je account voornaam.familienaam@walle.be. Het standaardwachtwoord is Walle2018. Dat wachtwoord moet je na de eerste keer veranderen.
   
 • Vorming: cursussen in KLJ bestaan niet uit papier, maar uit (verlengde) weekends. Samen met andere KLJ’ers dingen uitproberen en al doende leren. Speciaal voor nieuwe leiding hebben we Trainingsdagen. Op de website vind je alle info over onze cursussen.
   
 • Activiteiten maken is een eerste grote uitdaging. Wij hebben een heleboel tips ter beschikking.
  In bijlage steken we inspirerend blad met tips over hoe je een topactiviteit voorbereidt en een document dat je kan gebruiken om in je voorbereiding niets te vergeten.
   
 • Wist je dat we sinds vorig werkjaar een vernieuwde website hebben? Deze staat vol met interessante tips en weetjes. Wil je het aanbod van KLJ leren kennen? Neem dan zeker eens een kijkje op www.klj.be.
   
 • Als leiding moet je goed kunnen plannen. Een handige kalender is daarom essentieel. Met KLJ geven we jou met plezier al een exemplaar mee. Op deze kalender vind je ook alle regionale en nationale initiatieven en vorming terug. Zo kan je jouw KLJwerkjaar alvast vorm geven.
   
 • Je vindt in deze zending ook een editie van ons Tijdschrift Idee. Dat krijg je vanaf nu zes keer per jaar in je brievenbus. Hierin vind je heel wat leuke artikels en ook toffe inspiraties om als leiding mee aan de slag te gaan. Meer info
   
 • Een paar leuke weetjes:
  • In KLJ kan je altijd je pedagogisch medewerker bellen als je met een vraag zit. Elke KLJ-afdeling het zo’n pedagogisch medeweker. 
  • In KLJ kan je in nood altijd terecht bij het Noodnummer, sla het gerust op in je GSM zodat je het op noodmomenten bij je hebt: 0475 775 110
  • Er zijn elk jaar ongeveer 500 nieuwe leiding in KLJ, je bent dus absoluut niet alleen!
  • Er bestaat op facebook een groep ‘Dé KLJ uitwisselgroep voor alle leiding en bestuur’, waar alle leiding en bestuur van KLJ op welkom zijn om uit te wisselen of te inspireren.

KLJ-groeten en veel plezier gewenst!

Site by Wieni