Skip to main content

Jaarthema 2019-2020: Back to basics

Waarover ging dit jaarthema?

Met 'Back to basics' ging KLJ terug naar de basis. Wat die basis mag zijn, lees je in onderstaande visietekst.

Terug naar de basis, terug naar dat waarop iets steunt. Als KLJ’ers steunen we op veel: op mekaar, op de duizenden simpele en leuke spelletjes die we spelen, op samen gezellig rond een kampvuur zitten of ons uitleven in een uitdagend bosspel.

Terug naar de basis, terug naar daar waar het begint. Net zoals meer dan 90 jaar geleden genieten KLJ’ers ook vandaag van samenkomen, samen spelen en samen groeien in en als groep. KLJ’ers vertrekken in hun dorp, trekken hun stoute schoenen aan en gaan op avontuur ver daarbuiten. 

Terug naar de basis, en van daaruit verder naar een wereld waar KLJ’ers naartoe willen. Een wereld waar het niet gaat over wie de duurste kledij of de mooiste spullen heeft of wie het populairst is op sociale media. Een wereld waar we samen onze handen en knieën vuil durven maken. Een wereld waarin KLJ’ers onvergetelijke herinneringen en vrienden voor de rest van hun leven maken. Een wereld waar zoveel verschillende KLJ’ers allemaal samen mee KLJ maken. Een wereld waar KLJ de basis is voor een onvergetelijke jeugd.  

Hergebruik het materiaal

Activiteiten

Wil je een spel spelen rond het jaarthema? Goed idee! Hieronder vind enkele spelen per leeftijdsgroep.

Vriendenbroekje

We ontwierpen een vriendenboekje voor de leiding en bestuursleden. Zo kunnen ze zich net als vroeger beter leren kennen. Wat is jouw favoriete tractormerk? Heb je een favoriete quote? Print dit boekje af en laat het door iedereen invullen!

K-bundel

De werkgroep K maakte een mooie bundel vol bezinningen en vieringen in het jaarthema. Doorblader hem gerust!