Skip to main content

Omniumverzekering voor auto's

Oei, een ongeval met de auto op kamp. De kosten kunnen hoog oplopen. Gelukkig heb je op tijd een omniumverzekering voor auto's afgesloten bij het KLJ-secretariaat.

Oei, een ongeval met de auto op kamp. De kosten kunnen hoog oplopen. Gelukkig heb je op tijd een omniumverzekering voor auto's afgesloten bij het KLJ-secretariaat.

Waarom een extra verzekering?

Schade aan materiaal en dus ook aan auto's wordt niet gedekt door de KLJ-verzekering. Omdat herstellingskosten van een auto hoog kunnen oplopen, is het mogelijk om via het KLJ-secretariaat een tijdelijke omniumverzekering van 14 dagen voor auto's af te sluiten. Deze verzekering vermijdt dat mensen die zich vrijwillig inzetten voor KLJ, zware kosten riskeren tijdens hun engagement.

Waarvoor zijn auto's verzekerd?

Je betaalt 25 euro per auto. De omniumverzekering dekt onder andere de schade van een ongeval, brand, ontploffing, vandalisme, diefstal, natuurgeweld en glasbreuk tijdens het kamp en op weg naar en terug van het kamp. Technische defecten worden dan weer niet verzekerd. De omnium betaalt een maximum van 20.000 euro uit.

Bij een verzekering moet je vaak een franchise betalen, dat is het bedrag dat je steeds zelf betaalt. Bij de KLJ-omniumverzekering is dat 500 euro. Omdat we vooral grote schadegevallen willen dekken, kan de franchise soms oplopen tot 1000 euro. Voor glasbreuk is er dan weer een uitzondering. Als je die schade laat herstellen door Carglass, dan betaal je zelf geen franchise.

Welke auto's kan je verzekeren?

Alle auto's waarvan de catalogusprijs niet meer dan 50.000 euro is, kan je verzekeren. Let op: bedrijfswagens vallen uit de boot. Voor deze auto's geldt de verzekering die wordt afgesloten door het bedrijf. Ook wagens die niet zijn ingeschreven in België kunnen niet verzekerd worden.

omniumverzekering auto's

Hoe sluit je een omnium af?

Een omniumverzekering aanvragen doe je via Click. Klik op: Verzekeringen > Omniumverzekering.

  • Op weekend? Vraag de verzekering ten laatste 2 weken op voorhand aan.
  • Vertrekken jullie op kamp tussen 1 juli en 15 juli? Vraag de omniumverzekering ten laatste op 15 juni aan.
  • Vertrekken jullie op kamp tussen 15 juli en 31 juli? Vraag de omniumverzekering ten laatste op 1 juli aan.
  • In augustus op kamp? Vraag de omniumverzekering ten laatste op 15 juli aan.

Hieronder kan je nog eens de volledig autopolis nalezen.

Een ongeluk wat nu?

Heb je schade aan je auto? Vul dan een aangifteformulier in en stuur het zo snel mogelijk naar KLJ.

Hoe je dat doet, ontdek je hier