Skip to main content

KLJ Kluizen verovert de mythische schat van de Maya's

Nationaal

18 oktober 2022

Stiekem zijn we allemaal op zoek naar activiteiteninspiratie! Daarom delen we graag een activiteit die getest én goedgekeurd werd door een KLJ-afdeling. Zo kunnen we samen onze leden van de leukste activiteiten voorzien. KLJ Kluizen speelde het spel 'De mythische schat van de Maya's'.

Hoe werkt het spel?

Je leden moeten de mythische schat van de Maya’s redden voordat de gemene plunderaars ermee vandoor gaan. Met behulp van aanwijzingen die je leden krijgen van de dieren in de jungle, krijgen ze steeds een stuk van een schatkaart. Uiteindelijk zullen ze met die schatkaart op zoek moeten gaan naar de enige echte Maya-schat. Opgelet: de zoektocht kan alleen maar slagen als de volledige groep samenwerkt.

Wat zegt KLJ Kluizen?

"Dit is een activiteit met tal van leuke spelletjes én met de inkleding als allergrootste troef. Het voelde echt aan als een avontuur. Onze leden waren helemaal in de ban van de zoektocht en konden niet wachten om een nieuw stuk van de schatkaart te verzamelen. Ook als leiding ging je hier helemaal in mee”, zegt Lotte De Meester van KLJ Kluizen.

"De filmpjes van de dieren tussendoor waren ook een meerwaarde. We konden er zelfs onze -9, wat nochtans een actieve en luide groep is, mee stil krijgen. Iedereen zat helemaal in het verhaal van de activiteit. Nog een tip: speel het spel een keer in het bos, want dat lijkt natuurlijk meer op de jungle."

"Of we deze activiteit aanraden? Natuurlijk! Er zit veel inkleding in en onze leden waren superenthousiast. De activiteit is ook zeer gemakkelijk aan te passen naar elke situatie. Zeker doen!"

Wil jij ook 'de mythische schat van de Maya's' spelen?

Bekijk de speluitleg