Skip to main content

Buitenlands kamp of weekend

Wil je met jouw KLJ-afdeling op buitenlands kamp of op weekend? Dan vind je hier enkele tips en tricks om alles tot in de puntjes voor te bereiden.

Wil je met jouw KLJ-afdeling op buitenlands kamp of op weekend? Dan vind je hier enkele tips en tricks om alles tot in de puntjes voor te bereiden.

Vind een weekend- of kampplaats

Ben je op zoek naar kampplaatsen in Europa? Kijk dan eens op buitenlandskamp.be. Op deze website staat alle info die je nodig hebt. Zo vind je er, naast een overzichtje van kampplaatsen, ook makkelijk kampverslagen en info per land op terug.

Buitenlands kamp

Vraag hulp aan Wegwijzer vzw

Heb je geen of weinig ervaring in het organiseren van een buitenlands kamp? Vraag dan hulp aan Wegwijzer vzw. Deze vzw geeft jongeren, groepen en jeugdbewegingen onafhankelijk reisadvies. Voor slechts € 30 komen ze naar je toe en denken ze heel de avond met je na over de reisplannen van jouw KLJ-afdeling.

Volg een workshop van Wegwijzer

Wegwijzer vzw biedt leuke workshops aan over buitenlandse kampen. Vraag er zeker eentje aan. Zij komen graag naar jouw KLJ-lokaal.

Bekijk het aanbod hier

Tips & Tricks

Weet wat je wil

Wat voor buitenlands kamp wil je organiseren? Een trektocht, een uitwisseling of eentje met veel avontuurlijke activiteiten? Met de antwoorden op die vraag kan je verder nadenken over een geschikte locatie. 

Denk na over de kosten

Een buitenlands kamp is duur. Zeker voor gezinnen waarvan twee of drie leden meewillen. Denk daarom goed na over de kostprijs. Wil je dat iedereen mee kan? Bekijk dan eens of je KLJ-kas een stukje van de kosten kan betalen. Of organiseer een fondsenwerving of evenement om extra centjes in het laatje te brengen. 

Ga verzekerd op kamp

De KLJ-verzekering geldt wereldwijd. Je leden, bestuursleden en helpers zijn in het buitenland dus voor hetzelfde verzekerd als in België. Let wel op: gevaarlijke sporten zoals speleologie, diepzeeduiken of deltavliegen worden niet gedekt door de KLJ-verzekering.

Lees voor je vertrekt nog even onze infobundel over verzekeringen. Zo ben je zeker van alles op de hoogte.

Vraag toestemming aan ouders

Minderjarige leden hebben een schriftelijke toestemming nodig van hun ouders voor ze naar het buitenland mogen reizen. Zorg er dus voor dat je deze toestemmingen verzamelt voor je vertrekt. 

Registreer je kamp op Click

Registreer zeker je buitenlands kamp in Click. Zo weet het KLJ-secretariaat hoe ze je kunnen bereiken bij problemen. Bovendien kan je, na je registratie, makkelijk documenten en fiscale attesten vinden via Click

Kijk eens bij andere organisaties

Ben je op zoek naar kant-en-klare buitenlandse kampen of wil je meer info over uitwisselingen? Bekijk dan zeker eens de website van onderstaande organisaties. 

  • Jeka: biedt kant-en-klare buitenlandse kampen aan.
  • Jint: organiseert trainingen voor buitenlandse uitwisselingen.
  • Bouworde: neemt vrijwilligers mee naar buitenlandse projecten. 
  • Go Strange: Helpt je op weg als je iets in het buitenland wil doen, maar nog niet weet wat.