Skip to main content

1, 2, 3 start!

Hieronder kom je meer te weten over onze sportwerking en waar je extra kennis kan verwerven.

Hieronder kom je meer te weten over onze sportwerking en waar je extra kennis kan verwerven.

Hoe leer ik de kneepjes van het vak?

Bij KLJ zijn er verschillende manieren om kennis en vaardigheden over de KLJ-sporten te verwerven.

Zo kan je een vorming op maat aanvragen. Daarbij komt een sportmonitor (een vrijwilliger die expert is in de sport die jij graag wil aanleren) langs om je de basispassen en basisoefeningen van de sport naar keuze uit te leggen. Een Vorming Op Maat kan je gratis aanvragen via Click.

Naast deze persoonlijke oefenmomenten op aanvraag heb je ook de regionale oefendagen. Op deze momenten worden de nieuwe reeksen aangeleerd. Deze nieuwe reeksen en de bijhorende muziek staan neergeschreven in reeksbeschrijvingen. Deze vind je hier.

Wat heb ik nodig?

Als basis heb je een uniform nodig. Dat uniform is voorzien van een KLJ-logo en samenhangend voor je volledige afdeling. De details vindt je in het sportreglement of in het ‘stappenplan voor nieuw sportende afdelingen’.

Ook het materiaal dat nodig is voor elke sport is verschillend. Voor het piramidebouwen, het dansen en het touwtrekken moet je afdeling geen materiaal aankopen. Voor het wimpelen en vendelen zijn vlaggen en stokken nodig. Dit is echter niet goedkoop. Wil je deze sporten toch graag uitproberen leen dan zeker een oefenset uit bij KLJ. Deze bevat al het materiaal dat je nodig hebt om kennis te maken met de sport. Vraag dit hier aan.

Wat is een sportfeest?

De beste manier om dat te ontdekken is langsgaan op een sportfeest. Neem een kijkje in de kalender om te ontdekken wanneer deze plaatsvinden. Geef zeker je pedagogisch medewerker of evenementmedewerker een seintje vooraf. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat er iemand aanwezig is om jullie rond te leiden en jullie helemaal onder te dompelen in de sportsfeer!