Skip to main content

KLJ-Landjuweel

Om de twee jaar komen alle afdelingen samen op het KLJ-Landjuweel. Hier meten ze zich in de vijf KLJ-sporten, beleven ze avonturen in het gigantische animatiedorp, halen ze herinneringen op met KLJ’ers uit andere regio’s ...

 

Om de twee jaar komen alle afdelingen samen op het KLJ-Landjuweel. Hier meten ze zich in de vijf KLJ-sporten, beleven ze avonturen in het gigantische animatiedorp, halen ze herinneringen op met KLJ’ers uit andere regio’s ...

 

Meer dan een sportfeest

Het Landjuweel is gestart als een nationaal sportfeest, maar ondertussen is het veel meer dan dat. Een weekend waar elke afdeling de batterijen voor een nieuw werkjaar kan opladen, op het einde van de zomervakantie, telkens in een andere KLJ-regio. Het weekendprogramma is toegankelijk voor KLJ’ers vanaf 12 jaar. Op zondag is elke KLJ’er vanaf 6 jaar welkom.

Landjuweel 2017 gaat door van 18 tot 20 augustus en wordt georganiseerd door KLJ Lovendegem. Er zijn drie instapmomenten:

 • vrijdagavond 19u

 • zaterdagavond 17u

 • zondag vanaf 6u30

Vrijdag 18 augustus

19u-21u: Welkom!

Breng je eigen tentje mee, zet het op en maak alvast kennis met je buurman voor het weekend.
 

21-23u: Spelcarrousel

Een gezellig samenzijn rond het kampvuur, tal van café- en volksspelen in de grote tent en drankjes en broodjes.


23u-1u30: Openingsfeest

De +12’ers en +14’ers worden naar de camping gebracht. Nu is het aan de winnaars van de DJ-contest om ons allen op de dansvloer te krijgen.

Zaterdag 19 augustus

8u-9u30: Ontbijt, en de bus op

Met een stevig ontbijt achter de kiezen, is iedereen weer klaar voor een dag vol pret!


10u-17u: Dagprogramma naar keuze: relax, active of extreme

Iedereen kan zelf zijn programma kiezen:

 • Optie ‘Relax’: in sport- en recreatiepark De Blaarmeersen in Gent genieten jullie aan een grote zwemvijver met strand en heel wat sport- en recreatiemogelijkheden. Slecht weer? Dan gaan we bowlen en naar subtropisch zwembad Rozebroeken met wellnessruimte.

 • Optie ‘Active’: breng de dag door in Bellewaerde! Beleef er een heerlijke dag vol onvergetelijke momenten met andere KLJ’ers, in een natuurlijke omgeving.

 • Optie ‘Extreme’: Teamadventure neemt je mee op een sportieve avonturendag met teambuildende activiteiten en uitdagingen.


17u-19u: Nog even oefenen? Extra leden die aankomen?

Na een hele dag op pad te zijn geweest, is het ‘s avonds een blij weerzien. Voor wie wil is er nu de kans en ruimte om vlag en wimpel te ontrollen, de dansbenen te strekken of de piramide op te zetten. Op de camping wordt een tweede instapmoment voorzien.


19u-21u: Reuzebarbecue

Iedereen mag aanschuiven!


21u-1u: Coverband en gezellig samenzijn

Na de BBQ komt een coverband de avond opluisteren. Om 23u geven we opnieuw het sein om de +12’ers onder de wol te steken. De anderen kunnen nog even nagenieten van de dag tot 1u.

Zondag 20 augustus: la grande finale

6u30-7u30: Ontbijten en onthaal Landjuweel

Vroeg uit de veren, want niemand wil te laat zijn voor het hoogtepunt van dit Landjuweel-weekend. En de camping moet nog opgeruimd worden ...

8u: Opstart schiftingen sportcompetitie

Zet je beste beentje voor in een van de sportcompetities of in een andere spelcompetitie. Sportende afdelingen vliegen er direct in met de schiftingen voor de jury.

9u: Rondleiding door de Voorzitter van KLJ op het Landjuweel, exclusief voor niet-sporters

10u: Opening animatiedorp, escapegame en akker-challenge

Neem je niet deel aan de sportcompetitie? Dan hebben we ook dit voor jou in de aanbieding:

 • Een heus escapegame waarbij je wordt opgesloten en zo vlug mogelijk de code moet kraken om te ontsnappen. We hebben een versie voor -16 en eentje voor +16, telkens voor teams van 8 personen. Wil je zeker zijn van een plaatsje in de planning, dan kan je vooraf inschrijven. Gewoon deelnemen op de dag zelf is ook mogelijk, maar afhankelijk van de planning.
 • Ga de uitdaging aan in de akker-challenge en bewijs dat je een échte KLJ’er bent. Is jouw KLJ de beste in deze uitdaging? Dan winnen jullie ook een prijs!
 • Een animatiedorp met springkastelen, bumpervoetbal …

10u: Opening XL KLJ-winkel & winkelstraat

 • Breng een bezoekje aan de KLJ-winkel, ontdek er het nieuwe KLJ-gadget.

 • Wandel langs de vele standjes.

 • Vul je hongerige maag bij de eetkraampjes

13u30-18u: Feestprogramma met demonstraties en prijsuitreiking

Kuier wat rond met een drankje in de hand, geniet van het zonnetje en bewonder de demonstraties.

Inschrijven?

De inschrijvingen voor Landjuweel zijn afgesloten.

Alleen op zondag?

Kom je enkel op zondag, dan betaal je als KLJ-lid € 3. Dat kan je ter plaatse betalen.

 • Als jouw afdeling alleen deelneemt aan de sportcompetitie dan word je die ochtend verwacht om 7u30. Inschrijvingen voor de sportcompetitie zijn afgesloten.

 • Neem je niet deel aan de sportcompetitie, dan kan je doorheen de dag aankomen. Dit is ook mogelijk zonder inschrijving.

Komen jullie met de bus?

Leggen jullie een bus in om naar het Landjuweel in Lovendegem te komen? Bezorg ons een kopie van de factuur vóór 15 september via landjuweel@klj.be. Je krijgt van ons € 50 (per bus) terug.

Het hoogtepunt van de KLJ-sportwerking: om de twee jaar meten KLJ-sportgroepen zich met elkaar op het KLJ-Landjuweel.
 

Volg KLJ-Landjuweel op Facebook
Site by Wieni