Skip to main content

Goede leiding voor +20

Zou jij een goede leiding zijn voor deze leeftijdsgroep? Dit zijn de kenmerken van een veelbelovende leiding voor jongeren van 20+.
 

Zou jij een goede leiding zijn voor deze leeftijdsgroep? Dit zijn de kenmerken van een veelbelovende leiding voor jongeren van 20+.
 

  • Je moet in de eerste plaats veel zin hebben om er volledig voor te gaan. Je moet de tijd en de goesting hebben om nu en dan een activiteit voor deze leeftijdsgroep in elkaar te steken.

  • Je hanteert een democratische stijl als leiding. De groep beslist mee welke activiteiten er worden georganiseerd en heeft zijn inbreng in de uitwerking ervan. Ook afspraken worden gezamenlijk opgesteld en samen met de groep wordt erover gewaakt dat iedereen zich hieraan houdt.

  • Je bent goed in praktisch geregeld. Daarnaast kun je een groep positief stimuleren. Wanneer je merkt dat de groep niet echt samenhangt of dat sommigen zich niet zo goed voelen in de groep, dan is het aan jou om initiatief te nemen.

  • Je hebt enige levenservaring en vertrouwen in de verantwoordelijkheidszin van een +20’er. Je beseft en gelooft dat +20'ers zelf al goed kunnen inschatten wat de gevolgen van hun daden zijn. Bijgevolg hebben ze niet voor alles regels en afspraken nodig. Toch kan het altijd zijn dat een +20'er te ver gaat: plagen, alcohol ... Jij moet dan kunnen ingrijpen.
leiding leden +20 jaar