Skip to main content

Online reclame maken voor je startdag, zo doe je dat

Nationaal

24 augustus 2022

Een startdag is dé start van het nieuwe werkjaar. Zowel nieuwe als oude leden komen ernaartoe. Zet daarom extra in op reclame voor deze eerste activiteit. Sociale media kunnen je helpen bij het verspreiden van je evenement én dus helpen om nieuwe leden te bereiken. We geven je enkele tips.

Kies je sociale media verstandig

Facebook is al lang niet meer het enige socialemediakanaal dat door kinderen en jongeren gebruikt wordt. Ondertussen zijn Instagram en TikTok enorm populair. Maak hier gebruik van en zet in op reclame voor je startdag op alle socialemediakanalen.

Maak een evenement op Facebook

Een evenement op Facebook voor je startdag is een must. Hier kan je alle belangrijke informatie bundelen die nieuwe, maar ook oude leden nodig hebben zodat ze naar je startdag komen. Verwijs op andere socialemediakanalen ook naar het evenement.

Zorg voor een goede hashtag (en gebruik die overal)

De kenmerken van een goede hashtag zijn: kort, uniek en herkenbaar. Heb je dé ideale hashtag gevonden? Maak er gebruik van op al je communicatie, zowel online als offline.

Elke keer weer je afdelingsnaam onder het KLJ-logo plaatsen? Dat is voor niets nodig! Via Click kan je je eigen afdelingslogo downloaden in verschillende bestandsformaten. Handig, toch? Je vindt het op Click onder 'Afdeling' > 'Afdelingsdocumenten'.

Eenmaal je je logo gevonden hebt, kan je het op al je promomateriaal plaatsen.

Kijk wat werkt

Ga na welke posts vorig jaar veel likes hadden en probeer dezelfde interactie te krijgen. Neem zeker ook eens een kijkje bij andere afdelingen die actief zijn op sociale media en laat je inspireren.

Laat je leden zich op voorhand inschrijven

Geef huidige, maar ook nieuwe leden de kans om zich in te schrijven voor je startactiviteit. Zo heb je op voorhand al een idee van het aantal leden dat zal komen. Daar kan je je activiteit dan op afstemmen.

Registreer je startdag in Click

Registreer je startdag in Click, dan staat die ook meteen op de lokale activiteitenkalender van de KLJ-website. Nieuwe leden kunnen zo ook te weten komen waar en wanneer de startdag van je afdeling plaatsvindt.