Skip to main content

Kampen en activiteiten in Click

In Click kan je alle activiteiten, evenementen, kampen en weekends van jouw afdeling registreren. Zo kan je inschrijvingslijsten bijhouden en fiscale attesten afdrukken.

In Click kan je alle activiteiten, evenementen, kampen en weekends van jouw afdeling registreren. Zo kan je inschrijvingslijsten bijhouden en fiscale attesten afdrukken.

Waarom je activiteiten in Click zetten?

In Click kan je alle activiteiten, kampen en weekends van jouw afdeling registreren, maar waarom zou je dat doen? We sommen enkele redenen op.

 • Je leden en hun ouders krijgen een overzicht van alle activiteiten op hun gsm of laptop, inclusief de laatste wijzigingen.
 • Je leden kunnen zich zelf inschrijven voor activiteiten, weekends en kampen.
 • Je bestuurs- of leidingsploeg heeft een duidelijke inschrijvingslijst per activiteit, kamp of weekend.
 • Je kan fiscale attesten genereren van je kamp en weekends voor leden jonger dan 14 jaar. Dit fiscaal attest is interessant voor ouders.

Hoe registreer je een activiteit of evenement?

 1. Ga naar 'Kalender' > 'Eigen kalender'.
 2. Klik op ‘Lokale activiteit toevoegen’.
 3. Vul de nodige gegevens aan.
 4. Sla je activiteit op.

Deze gegevens kan je aanvullen

 • Algemeen: Vul hier alle informatie in. Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht aan te vullen.
 • Type activiteiten: Mogelijke types zijn 'Activiteit' (voor alle activiteiten met leden), 'Openbaar evenement' (bijvoorbeeld een fuif of eetfestijn), 'Kamp' of 'Weekend'.
  Tip: wil je je evenement ook toevoegen aan de kalender op deze KLJ-website, duid dan bij ‘Publicatie’ ook ‘Publiceren op website’ aan.
 • Publicatie: Heb je een Facebookevenement of een website voor deze activiteit? Plaats dan de link in het voorziene veld. Kies ook of je deze activiteit wil publiceren op het ledenportaal of niet.
 • Organisatie: Dit onderdeel kan je pas aanvullen zodra je je activiteit hebt opgeslagen. Organiseer je een activiteit samen met een andere afdeling, voeg die afdeling dan hier toe. Zo kan ook zij dit publiceren op haar ledenportaal en leden inschrijven.
 • Inschrijvingen: Je kan kiezen tussen 3 opties, namelijk 'Via Click', 'Via extern' (plaats hier een link naar een extern inschrijfformulier) en 'Andere' (geef hier via een tekstje mee wat je leden moeten doen om zich te kunnen inschrijven).
  Opgelet: wil je in Click leden kunnen toevoegen of leden zichzelf laten inschrijven? Of wil je achteraf fiscale attesten kunnen genereren? Werk dan met ‘Via Click’. Alleen bij deze keuze is het mogelijk om leden toe te voegen.

Maak de activiteit of het evenement zichtbaar voor je leden

Zolang een activiteit of evenement niet gepubliceerd is op het portaal, kan je ook geen gebruik maken van inschrijvingen via het portaal. Open de activiteit en zet 'Publiceren op portaal' op 'Ja'.

Hoe kan je leden in- en uitschrijven?

Leden kunnen zichzelf inschrijven voor alle activiteiten, weekends en kampen die je via Click openstelt. Ook bestuursleden kunnen andere leden in- of uitschrijven. Dat doe je als volgt:

Inschrijven

 1. Open in Click de activiteit via 'Eigen Kalender'.
 2. Klik onderaan de pagina op de knop '+ Inschrijven'. Opgelet: deze knop is alleen zichtbaar  als je gekozen hebt voor 'Via Click' bij 'Soort inschrijving'.
 3. Selecteer het lid dat je wil inschrijven en klik op 'Opslaan'.

Uitschrijven

 1. Open in Click de activiteit via 'Eigen kalender'.
 2. Vink het lid dat je wil uitschrijven uit in het vakje vooraan en klik op de knop 'Acties'.
 3. Selecteer 'Uitschrijven'.

Hoe kan je inschrijvingslijsten exporteren?

 1. Open in Click de activiteit via 'Eigen kalender'.
 2. Scrol naar onder en klik net boven de Inschrijvingslijst op 'Exporteren'.

Waar vind je fiscale attesten?

 1. Ga naar het tabblad ‘Kalender’ en kies de optie ‘Eigen kalender’.
 2. Je krijgt een overzicht te zien van alle activiteiten die aangemaakt zijn door jouw afdeling. Klik op het kamp waarvoor je de fiscale attesten wil aanvragen.
 3. Er wordt een overzicht weergegeven van alle info die je al hebt ingevuld i.v.m. het kamp. Controleer of alle info klopt.
 4. Ga naar het einde van de pagina en controleer of alle leden die hebben deelgenomen aan dit kamp ook effectief zijn ingeschreven. Moet je enkele leden nog inschrijven? Zorg dan dat de soort inschrijving op ‘Via portaal’ staat en voeg via de knop ‘+ inschrijving’ alle leden toe die mee op kamp waren.
 5. Ga naar ‘Kampdeelnemers/Fiscale attesten’ en klik op de knop ‘Aanwezigheden’.
 6. Er opent automatisch een nieuw venster waarin alle leden staan die recht hebben op een fiscaal attest. Vul voor elk lid het juiste bedrag in, duid aan op welke dagen hij/zij aanwezig was en klik op ‘Opslaan’.
 7. Er verschijnt een overzicht van het bedrag en aantal deelgenomen dagen per lid.
 8. Ga helemaal naar het einde van de pagina en klik op ‘Kamp afsluiten’.
 9. Klik op ‘Doorgaan’ als je de vraag krijgt 'of je zeker bent dat je het kamp wil afsluiten'. 
  Opgelet: Hierna kan je niets meer veranderen aan de inschrijvingen en de aanwezigheden i.v.m. de fiscale attesten. Controleer dus nog eens of alles correct is ingevuld voordat je het kamp afsluit.
 10. Bovenaan je scherm verschijnt er een melding. Je kamp wordt afgesloten en de fiscale attesten worden opgemaakt.
 11. Je wordt doorgestuurd naar het overzicht van ‘Eigen kalender’. Klik op het kamp waarvoor je de fiscale attesten hebt aangemaakt.
 12. Bij het onderdeel ‘Kampdeelnemers/Fiscale attesten’ vind je een overzicht van alle fiscale attesten die je hebt aangemaakt. Je kan de fiscale attesten nu downloaden in PDF.