Skip to main content

Kampen en activiteiten in Click

In Click kan je alle activiteiten, kampen en weekends van jouw afdeling registreren. Zo kan je inschrijvingslijsten bijhouden en fiscale attesten afdrukken.

In Click kan je alle activiteiten, kampen en weekends van jouw afdeling registreren. Zo kan je inschrijvingslijsten bijhouden en fiscale attesten afdrukken.

Waarom je activiteiten in Click zetten?

In Click kan je alle activiteiten, kampen en weekends van jouw afdeling registreren, maar waarom zou je dat doen? We sommen enkele redenen op.

 • Je kan eenvoudig een inschrijvingslijst bijhouden.
 • Zodra het ledenportaal online is, kunnen leden zich zelf inschrijven voor activiteiten. Zo weet je op voorhand wie er allemaal aanwezig zal zijn.
 • Zodra het ledenportaal online is, kunnen leden een overzicht zien van al jouw activiteiten via hun gsm of laptop.
 • Je kan fiscale attesten genereren van je kamp en weekends voor leden jonger dan 12 jaar. Dit is fiscaal interessant voor ouders.

Hoe registreer je een activiteit?

 1. Ga naar 'Kalender' > 'Eigen kalender'.
 2. Klik op ‘Lokale activiteit toevoegen’.
 3. Vul de nodige gegevens aan.
 4. Sla je activiteit op.

Deze gegevens kan je aanvullen

 • Algemeen: Vul hier alle informatie in. Alle velden met een sterretje (*) zijn verplicht aan te vullen.
 • Type activiteiten: Mogelijke types zijn 'Activiteit' (voor alle activiteiten met leden), 'Openbaar evenement' (bijvoorbeeld een fuif of eetfestijn), 'Kamp' of 'Weekend'.
 • Publicatie: Heb je een Facebookevenement of een website voor deze activiteit? Plaats dan de link in het voorziene veld. Kies ook of je deze activiteit wil publiceren op het ledenportaal of niet.
 • Organisatie: Dit onderdeel kan je pas aanvullen zodra je je activiteit hebt opgeslagen. Organiseer je een activiteit samen met een andere afdeling, voeg die afdeling dan hier toe. Zo kan ook zij dit publiceren op haar ledenportaal en leden inschrijven.
 • Inschrijvingen: Je kan kiezen tussen 3 opties, namelijk 'Via het portaal''Via extern' (plaats hier een link naar een extern inschrijfformulier) en 'Andere' (Moeten je leden zich inschrijven bij een leider of geld storten op een bankrekeningnummer? Plaats hier dan alle info). Om zelf leden toe te voegen aan de activiteit, nadat deze opgeslagen is, klik je op de knop ‘Inschrijven’, kies je een lid en sla je op.

Waar vind je fiscale attesten?

 1. Ga naar het tabblad ‘Kalender’ en kies de optie ‘Eigen kalender’.
 2. Je krijgt een overzicht te zien van alle activiteiten die aangemaakt zijn door jouw afdeling. Klik op het kamp waarvoor je de fiscale attesten wil aanvragen.
 3. Er wordt een overzicht weergegeven van alle info die je al hebt ingevuld i.v.m. het kamp. Controleer of alle info klopt.
 4. Ga naar het einde van de pagina en controleer of alle leden die hebben deelgenomen aan dit kamp ook effectief zijn ingeschreven.
 5. Ga naar ‘Kampdeelnemers/Fiscale attesten’ en klik op de knop ‘Aanwezigheden’.
 6. Er opent automatisch een nieuw venster waarin alle leden staan die recht hebben op een fiscaal attest. Vul voor elk lid het juiste bedrag in, duid aan op welke dagen hij/zij aanwezig was en klik op ‘Opslaan’.
 7. Er verschijnt een overzicht van het bedrag en aantal deelgenomen dagen per lid.
 8. Ga helemaal naar het einde van de pagina en klik op ‘Kamp afsluiten’.
 9. Klik op ‘Doorgaan’ als je de vraag krijgt 'of je zeker bent dat je het kamp wil afsluiten'. 
  Opgelet: Hierna kan je niets meer veranderen aan de inschrijvingen en de aanwezigheden i.v.m. de fiscale attesten. Controleer dus nog eens of alles correct is ingevuld voordat je het kamp afsluit.
 10. Bovenaan je scherm verschijnt er een melding. Je kamp wordt afgesloten en de fiscale attesten worden opgemaakt.
 11. Je wordt doorgestuurd naar het overzicht van ‘Eigen kalender’. Klik op het kamp waarvoor je de fiscale attesten hebt aangemaakt.
 12. Bij het onderdeel ‘Kampdeelnemers/Fiscale attesten’ vind je een overzicht van alle fiscale attesten die je hebt aangemaakt. Je kan de fiscale attesten nu downloaden in PDF.
Site by Wieni