Skip to main content

Nikita is eventmedewerker: "We maken tijd vrij om naar elkaar te luisteren"

Nationaal

22 maart 2023

Altijd vrolijk en steeds een vat vol energie. Het mag duidelijk zijn, Nikita (23) is een gepassioneerde evenementmedewerker bij KLJ. Maar wat vindt ze nu echt van haar job? 

Waarom koos je KLJ als werkplaats?

“Dat gebeurde toevallig toen ik aan het reizen was. Een vriendin stuurde mij de vacature door. Zij wist dat ik wou beginnen solliciteren na mijn reis van een half jaar. "Dit is iets voor jou!", zei ze. Waarom dan wel? Ik heb zelf in een jeugdbeweging gezeten. De functie evenementmedewerker sprak me dus wel aan. Ook paste het bij mijn studies Sociaal Werk. Zo ben ik hier terechtgekomen.”

Wat houdt je job precies in?

“Ik heb 2 grote taken binnen mijn functie. Het eerste is evenementen organiseren, zoals de cursussen en regionale initiatieven in Vlaams-Brabant en Antwerpen. Mijn tweede grote taak is het beleidsmatige luik rond alle KLJ-vormingen. Daarvoor zit ik samen met vertegenwoordigers van andere jeugdbewegingen of jongerenorganisaties."

Heb je een KLJ-achtergrond nodig om hier te werken?

“Nee, ik denk van niet. Als je ergens gepassioneerd in bent, dan geraak je er wel. Al is het wel handig om een KLJ-achtergrond te hebben, want dan heb je meer voeling met het werk dat je doet. Ik heb altijd in een andere jeugdbeweging gezeten, dus in het begin was het wel even aanpassen aan de structuur van KLJ. Startende collega's krijgen nu een aangepaste opleiding over KLJ. Dat is het leuke aan deze werkplek: Je wordt echt gehoord als je iets mist. Hier is alles ook mogelijk."

Nikita in het evenemententeam

Hoe verloopt het leven op het KLJ-kantoor?

“Als ik twee woorden mag geven, dan zou ik zeggen 'sfeervol' en 'chaotisch'. Je moet wel een beetje flexibel zijn. We zijn ook een zeer sterk team waardoor er een lage drempel is om naar elkaar te stappen. Ik help altijd eerst mijn collega’s voor ik mijn eigen werk doe. Het is écht gezellig op kantoor.”

Wat is je favoriete moment op kantoor of tijdens je werk?

“Wat ik vooral heel fijn vind, zijn de babbeljes met koffie aan het koffiemachine. Of wanneer er onverwacht een grappig moment is. Als er iemand een goed verhaal heeft, dan deelt die dat ongetwijfeld met iedereen. We maken tijd vrij om met elkaar te babbelen over ons weekend of evenementen.”

Raad je een werkplaats bij KLJ aan?

“Ja, vooral voor dat eigenaarschap. Je hebt hier het gevoel dat je iets betekent, op je eigen manier. Je mag dingen uitproberen en je wordt goed ondersteund. Ook krijg je hier enorm veel groeikansen. Je mag bijvoorbeeld externe vormingen volgen om beter te worden in je job, maar ook om persoonlijk te groeien. Daarnaast wordt er ook heel veel gedaan om een hechte groep te vormen. Dat is een groot pluspunt, want als je je goed voelt binnen de groep, dan kom je met plezier werken.”