Skip to main content

Pieter loopt stage bij KLJ: “ik raad het iedereen aan”

Nationaal

25 mei 2022

Pieter Mommaerts (23) van KLJ Groot-Orsmaal studeert Advanced Business Management met het keuzetraject ‘sportmanagement’ en loopt momenteel stage bij KLJ. Dat vindt hij een leerrijke ervaring: “Je leert je hier écht ontwikkelen.”

Hey Pieter! Waarom koos je KLJ als stageplaats?

“Ik ben al 17 jaar lid en was benieuwd hoe KLJ er buiten mijn afdeling uitzag. Aan de vooravond van de Dag van de Jeugdbeweging was er een evenement voor alle KLJ-studenten in Leuven. Ik zei er tegen de aanwezige pedagogisch medewerker dat ik nog een stageplaats zocht. De bal ging aan het rollen en ik had mijn stageplaats te pakken.”

Wat moet je precies doen?

“We noemen het eigenlijk geen stage, maar een junior consulting project. Daarbij voer ik een onderzoek en kijk ik welke conclusies en aanbevelingen KLJ kunnen versterken. In mijn onderzoek neem ik het sportreglement van KLJ onder de loep en kijk ik hoe het laagdrempeliger gemaakt kan worden, bijvoorbeeld op vlak van genderneutraliteit of lichamelijkheid.”

"Ik neem het sportreglement van KLJ onder de loep en kijk hoe het laagdrempeliger gemaakt kan worden"

Pieter Mommaerts

Hoe verloopt het leven op het KLJ-kantoor?

“Er is veel afwisseling, want ik zit veel op kantoor, maar mag ook aan de slag in het veld. In het begin moest ik wel even de switch maken van het studentenleven naar het werkleven, maar dat is me goed gelukt. Wat hier trouwens ook heel leuk is, is de sfeer tussen collega’s én de pauzes.” (lacht)

Raad je een stage bij KLJ aan?

“Zeker! Vooraf had ik bewust geen verwachtingen gecreëerd, zodat ik me volledig kon onderdompelen in het leven van een KLJ-werknemer. Nu kan ik je vertellen dat het hier zeer goed meevalt! Bij KLJ krijg je de kans om jezelf te ontplooien en er heerst een aangename sfeer. Kom hier dus zeker eens aankloppen voor een stageplaats.”

Ben jij ook op zoek naar een stageplaats bij KLJ?

Neem hier een kijkje!