Skip to main content

KLJ Zele Heikant speelde de quiz 'Eens KLJ'er, altijd KLJ'er'

Nationaal

19 oktober 2021

Stiekem zijn we allemaal op zoek naar activiteiteninspiratie! Daarom delen we graag een jaarthema-activiteit en laten we die testen door een afdeling. Zo kunnen we samen onze leden van de leukste activiteiten voorzien. KLJ Zele Heikant speelde de quiz voor de +20: 'eens KLJ’er, altijd KLJ’er'.

Hoe werkt het spel?

+20’ers zijn vaak al een lange tijd lid van KLJ. Aan de hand van deze quiz wordt hun KLJ-kennis getest. Wie kent de afdeling het allerbeste en heeft de meeste KLJ-herinneringen? Je kan je baseren op de volledige speluitleg om een eigen quiz te organiseren. Je kiest dus – indien gewenst – zelf het aantal rondes en het aantal vragen of opdrachten per ronde.  

Wat zegt KLJ Zele Heikant?

"Deze activiteit is niet alleen voor leden een aanrader, ook leiding amuseert zich met de KLJ-verhalen van vroeger die terug naar boven worden gehaald. Zeker de fotoronde was een succes. De activiteit is voor ons zeker voor herhaling vatbaar, maar we wachten er dan best nog een aantal jaar mee. De beste anekdotes die er tot nu toe zijn, werden al gebruikt."

"Steek voldoende tijd in de voorbereiding. Zoek genoeg oude foto’s, verhalen en getuigenissen. Vraag gerust hulp bij je oud-leden.

Ward Blancquart - bestuurslid KLJ Zele Heikant

"Na de quiz bleven onze leden nog lang napraten over de leukste KLJ-herinneringen. De jongste +20-leden kwamen op die manier ook veel te weten over de oudere +20-leden."

Wil jij ook een quiz spelen over je KLJ-verleden?

Bekijk de speluitleg