Skip to main content

KLJ Essen-Hoek speelde 'tijdreizen voor een koekjestaart'

Nationaal

13 september 2021

Stiekem zijn we allemaal op zoek naar activiteiteninspiratie! Daarom delen we graag een jaarthema-activiteit mét getuigenis. Zo kunnen we samen onze leden van de leukste activiteiten voorzien. KLJ Essen-Hoek speelde het spel voor de -9 Tijdreizen voor koekjestaart.

Zowel voor kinderen die houden van rustige spelen als voor kinderen die houden van heel actieve spelen is dit spel een aanrader. Onze leden vonden het leuk om samen te werken voor 1 doel (ingrediënten verzamelen om samen koekjestaart te maken). We doen zelf niet zo vaak een kookactiviteit dus was het zeker ook leuk om de koekjestaart op het einde van de activiteit samen te maken. Als je liever voor iets gemakkelijker gaat, kan je bijvoorbeeld ook fruitsatés maken samen. 

Een tip die ik heb bij het spel is om zeker voldoende tijd te voorzien voor het spel. Je hebt zeker 3 uur nodig. Leg al het materiaal ook op voorhand al klaar.

Tinne Broos, hoofdleidster KLJ Essen-Hoek

Er zat veel variatie in de spelen van deze activiteit. Er waren spelen bij die we wel vaker spelen maar toch waren ook deze leuk omdat ze uitgewerkt zijn in thema. Ben je met een grote groep? Maak dan het parcours voor het spel bij de tijd van de ridders niet te lang. We merkten dat onze leden op het einde niet meer even aandachtig waren.

Wil jij ook tijdreizen voor een koekjestaart?

Ontdek de speluitleg