Skip to main content

Camille Dhont: “Als je hard werkt maar niet in jezelf gelooft, dan zal het niet lukken”

Nationaal

14 september 2022

Heel Vlaanderen zingt mee met haar muziek. De 21-jarige Camille Dhont groeide in amper enkele jaren uit tot een popfenomeen. Ze won al The Masked Singer en verschillende gouden K’s. Toch zit de rijzende ster nog niet aan haar hoogtepunt. “Als ik stout mag dromen dan hoop ik binnen tien jaar internationaal door te breken met mijn muziek.”

We leerden Camille Dhont drie jaar geleden kennen in de Ketnetserie #LikeMe. Sindsdien staan alle sterren gunstig voor haar. Ze sleepte al verschillende awards binnen voor haar muziek, trad op in volle concertzalen en werkte samen met dj Regi. Daarnaast heeft ze ook nog heel wat toekomstplannen. Zo komen er bijvoorbeeld nog een mini-documentaire op VTM en een kledingcollectie bij JBC aan.

[Lees verder onder de foto.]

Camille Dhont Hélaba KLJ

Daverend succes

Heel Vlaanderen kent je ondertussen. Hoe blik je terug op de weg naar het succes?

“Ik ben supertrots, maar ook heel dankbaar voor de steun van al mijn fans. Zonder hen had ik nooit vijf uitverkochte shows in de Lotto Arena kunnen bereiken. Ik kijk met veel plezier terug naar The Masked Singer, naar #LikeMe – waar alles mee begonnen is – en naar het nummer Vuurwerk, dat echt populair is geworden.”

Hoe ben je er eigenlijk in geslaagd om tot dit punt te komen?

“Al sinds de peuterklas ben ik ermee bezig. Ik stond toen voor de spiegel te dansen en te zingen op K3-liedjes. Op mijn achtste had ik een eigen single uitgebracht voor mijn familie. Toen al merkte ik dat ik het heel leuk vond. Nadien begonnen de vele audities. Ik kreeg vaak te horen dat ik niet werd geselecteerd, maar uiteindelijk is het gelukt bij #LikeMe.”

Waar sta je het liefst te zingen: in een uitverkocht Sportpaleis of op een boerenfuif?

“Het is vooral heel leuk om een connectie te hebben met het publiek. Door de uitverkochte shows in de Lotto Arena zeggen veel mensen dat ik in het Sportpaleis had kunnen staan. Ja, dat is waar, maar daar sta je toch minder dicht bij je fans? In het Sportpaleis kan je de artiesten soms amper zien staan. Uiteindelijk is het toch het belangrijkst dat mijn fans zich goed amuseren.”

Het lijkt alsof je een geweldig leven leidt, maar heb je soms last van slecht weer?

“Soms is het fysiek heftig als ik drie optredens per dag moet doen, maar ik krijg veel energie terug van mijn fans. Als ik dan eens moe ben, probeer ik tussendoor wat te slapen. Voor de rest is alles heel chill, hoor.”

[Lees verder onder de foto.]

Camille Dhont Hélaba KLJ

Dansen en zingen

Heb je zelf ooit in een jeugdbeweging gezeten?

“Ik heb heel even in een jeugdbeweging voor meisjes gezeten, maar dat vond ik niet zo leuk. Dat lag niet aan de jeugdbeweging, maar aan de mensen. Je moet gewoon geluk hebben met de anderen die in je groep zitten. Ik geloof wel dat een jeugdbeweging enorm leuk kan zijn, want een van mijn beste vriendinnen zit in een jeugdbeweging en van haar hoor ik steeds de beste verhalen.”

Had je tijd voor andere hobby’s in je kindertijden?

“Nee, eigenlijk niet. Van kleins af aan was ik bezig met muziek en dans. Dertien jaar lang, vijf dagen op zeven, ging ik naar de dansschool en volgde ik notenleer, stemlessen en zanglessen. Zonder het te weten, was ik toen al bezig met mijn carrière.” (lacht)

Veel fans zijn kinderen. Zie je dat ook aan je publiek?

“Het publiek is gemengd. De meesten zijn vaak iets jonger, maar er zitten zeker ook tieners tussen. Sommige fans zijn zelfs ouder dan mezelf. Als ik veertigjarige vrouwen zie meebrullen met mijn muziek, vind ik dat trouwens enorm leuk. Mijn liedjes spreken dus een groot publiek aan.”

[Lees verder onder de foto.]

Camille Dhont Hélaba KLJ

Helende muziek

Sommige fans bedanken je zelfs omdat jouw muziek hen helpt in een moeilijke periode.

“Ik krijg inderdaad berichten met de boodschap dat mijn muziek mensen heeft verder geholpen, zeker bij het nummer Diamant (Het liedje werd geschreven als campagnelied tegen pesten red.). Er zijn zelfs jongens die naar mij toekomen om me te bedanken.”

Had je verwacht dat jouw muziek zo’n psychologisch effect zou hebben?

“Je zet muziek op om je beter te voelen of om je emoties kwijt te kunnen. Soms wil je gewoon iemand horen zeggen dat alles goed komt. Dat doe ik alleszins toch. Ik luister bijvoorbeeld heel graag naar Taylor Swift vanwege haar goede teksten en haar intense muziek. Nummers over liefde kunnen bijvoorbeeld dat liefdesgevoel versterken. Liedjes over een gebroken hart, kunnen je dan weer troosten.”

Mijn nieuwste album, SOS, is zo ook geschreven voor mijn fans. Ze moeten er blij van worden, want ik merk echt dat muziek iets helend kan zijn. Camille to the rescue!

[Lees verder onder de foto.]

Camille Dhont Hélaba KLJ

Over tien jaar

Hoe kijk je naar het komende jaar?

“Ik kijk erg uit naar de theatertours. Daarnaast hoop ik binnenkort ook weer te acteren, maar mijn muziek komt sowieso op de eerste plek. Op persoonlijk vlak hoop ik dan weer meer tijd vrij te maken voor work-outs en mijn familie.”

Waar wil je over tien jaar staan?

“Als ik stout mag dromen, dan wil ik tegen dan internationaal doorbreken met mijn muziek. Ik zou sowieso wel in België willen blijven wonen. Ook mijn kledingcollectie zou ik verder willen uitbouwen. Is dat allemaal te veel? Bwah, nu doe ik al heel veel dingen, hé. Alles kan.”

Je stem is ook te horen in het nieuwe introlied van de VTM-serie Familie. Hoop je ooit zelf lid te worden van de cast?

“Dat hoeft niet per se in Familie te zijn, maar Ik zou heel graag meespelen in een komedieserie of in een horrorfilm. Als bang meisje of griezel? Misschien dat bange meisje dat gilt. Daar ben ik best goed in.” (lacht)

Heb je soms geen schrik dat er ooit donderwolken boven je carrière zullen hangen?

“Als je veel en hard werkt, zal dat niet snel gebeuren. En dat doe ik, dus ik denk niet dat het van de ene op de andere dag voorbij zal zijn. Ik hoop echt dat ik dit voor de rest van mijn leven mag doen. Het is soms heel gek, maar voorlopig ga ik met die banaan!”

Veel fans hopen in jouw voetsporen te treden. Hoe kunnen ze dat doen?

“Geloof in jezelf en werk superhard! Als je hard werkt, maar niet in jezelf gelooft dan zal het niet lukken. Natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig en je familie moet er ook echt achter staan. Als ik hen niet had, dan was ik hier waarschijnlijk niet. Zo denk ik er bijvoorbeeld ook nog niet aan om alleen te gaan wonen. Als ik ook nog eens zelf moet wassen en koken, zou ik geen tijd meer hebben om te slapen.” (lacht)

 

Tekst: Igor Bulcke / Foto: Dirk Alexander

Jouw verhaal in de Hélaba?

Ben jij ook altijd onder de indruk van die verhalen die we in de Hélaba neerpennen? En denk jij bij het lezen aan een straf verhaal dat je graag met alle KLJ’ers deelt? Laat het ons weten!

Deel je verhaal