Skip to main content

Startzending

Hoera! Het nieuwe werkjaar is weer daar! We willen je al even op weg helpen met wat nuttige en leuke info. Heb je toch nog vragen, dan willen wij ze graag beantwoorden! Geef je pedagogisch medewerker en/of het nationaal secretariaat dus zeker een seintje.

Hoera! Het nieuwe werkjaar is weer daar! We willen je al even op weg helpen met wat nuttige en leuke info. Heb je toch nog vragen, dan willen wij ze graag beantwoorden! Geef je pedagogisch medewerker en/of het nationaal secretariaat dus zeker een seintje.

Wat vind je allemaal in deze zending?

K-bundel 'Door dik en dun'

Bij elk jaarthema hoort een K-bundel. Ideaal leesvoer voor als je op zoek bent naar leuke bezinningen, vieringen en andere K-momenten. Daarnaast vind je er ook nog leuke jaarthema-activiteiten, beeldmateriaal én tips en tricks terug.  

Wij V(l)echten mee 

In het weekend van 5, 6 en 7 oktober vragen we, samen met enkele andere jeugdbewegingen, aandacht voor psychisch welzijn met de actie ‘Wij v(l)echten mee’.  

  • DIY-pakket: Touwtjes en een flyer 
    Je krijgt van ons een pakketje met daarin drie kleuren touw. Maak er in het actieweekend een vlechtje van en speld het op je KLJ-sjaaltje of -trui. Hoe je te werk gaat en waarom we deze actie doen, lees je op de bijhorende flyer

  • Hang de affiche op 
    Hang de affiche op in je lokaal. Zo weten je leden en medeleiding dat ze bij jou terecht kunnen als ze nood hebben aan een babbel. 

  • Hulp nodig? Bekijk de sociale kaart 
    Iedereen zit wel eens met iets in de knoop. Gelukkig kan je dan rekenen op heel wat KLJ’ers. Maar wat als zij niet kunnen helpen? Deze kaart toont een overzichtje van organisaties waar je kan aankloppen voor professioneel advies.  

Noodnummer

Ben je in een noodsituatie terechtgekomen met je groep? En weet je niet goed wat te doen? Bel dan het KLJ-noodnummer (0475 77 51 10). Wij zijn 24/7 bereikbaar voor alle dringende vragen. 

Kick-off XL

Kom jij zondag 21 oktober naar Kick-off XL, het groot ledeninitiatief van KLJ? Alle KLJ’ers tussen 6 en 35 jaar zijn welkom. Wist je trouwens dat we die dag een reis rond de wereld maken? Daarom vind je in deze omslag een opblaasbare wereldbol. Zo kan je binnenkort elk land blindelings aanduiden! Meer info en inschrijven.

Win de KLJ Trofee!

KLJ deelt prijzen uit! Zowel in je regio als nationaal maak je kans op leuke prijzen. We belonen leuke, originele acties die jullie gemaakt hebben voor ledenwerving, ledenbinding of leidingbinding. Dus stuur je actie door en maak kans op een leuke prijs. Meer info vind je op de website.

Affiche Dag van de Jeugdbeweging

Duid volgende datum alvast met fluo aan in je agenda: vrijdag 19 oktober 2018. Noteer er ook in koeien van letters bij ‘KLJ-uniform’. Want die dag willen we jullie allen in KLJ-uniform het land zien veroveren. De Dag van de Jeugdbeweging is onze feestdag! Hang de affiche op aan je lokaal en spoor ook andere leiding en leden aan om mee te doen.  

Reminder: ledenadministratie

In augustus ontving je een digitale zending in verband met je ledenadministratie. Daarin kan je lezen hoe je je leden inschrijft, hoeveel het lidgeld bedraagt en tegen welke data alles in orde moet zijn. Heb je het mailtje gemist? Kijk dan hier.

Kalenders

Ook vind je in deze zending een jaarkalender. Zeer praktisch om op te hangen in het lokaal. 

Landjuweel 2019

Het lijkt nog veraf, maar volgende zomer is er weer een Landjuweel, ons tweejaarlijks nationaal sportevenement. Ben je geen sportende KLJ-afdeling? Geen probleem, want er wordt ook een groot animatiedorp op poten gezet. Reden genoeg dus om in het weekend van 23 t.e.m. 25 augustus af te zaken naar Reet. 

Vormingen

Wil jij of iemand van je leidingsploeg dit werkjaar je (hoofd)animatorattest halen? Maar weet je niet hoe zo’n cursus in z’n werk gaat of wanneer ze doorgaan? Bekijk dan snel de vormingsaffiche in deze omslag!  

K-reis naar Israël en Palestina

De KLJ-reis die je leven verandert: 7-16 september 2019.

Regionale en nationale werkgroepen 

Ben je zo verslaafd aan KLJ dat je ook buiten je afdeling iets wil betekenen voor deze fantastische jeugdbeweging? Wel, dat kan zowel op regionaal als nationaal vlak. KLJ heeft een heleboel werkgroepen die zich inzetten voor allerhande thema’s en evenementen. Ben je benieuwd? Spreek dan zeker je pedagogisch medewerker aan of check alle info op de website.

Downloads

Site by Wieni