Skip to main content

Startzending

Hoera, het nieuwe werkjaar is weer begonnen! Om dat te vieren, krijg je van ons een pakketje boordevol nuttige en leuke info. Neem het pakketje mee naar je volgende bestuursvergadering en bekijk in groep wat KLJ allemaal te bieden heeft. Heb je toch nog een vraag? Geef je pedagogisch medewerker en/of het nationaal secretariaat dan zeker een seintje.

Hoera, het nieuwe werkjaar is weer begonnen! Om dat te vieren, krijg je van ons een pakketje boordevol nuttige en leuke info. Neem het pakketje mee naar je volgende bestuursvergadering en bekijk in groep wat KLJ allemaal te bieden heeft. Heb je toch nog een vraag? Geef je pedagogisch medewerker en/of het nationaal secretariaat dan zeker een seintje.

WAT VIND JE ALLEMAAL IN DEZE ZENDING?

Affiche Dag van de Jeugdbeweging

Duid volgende datum alvast met fluo aan in je agenda: vrijdag 23 oktober. Noteer er ook in koeien van letters bij ‘KLJ-uniform’. Want die dag willen we jullie allen in KLJ-uniform het land zien veroveren. De Dag van de Jeugdbeweging is onze feestdag! Hang de affiche op aan je lokaal en spoor ook andere leiding en leden aan om mee te doen.

Kalenders

Ook vind je in deze zending een jaarkalender. Zeer praktisch om op te hangen in het lokaal.

Affiche: Vormingen + Brochure: Hoofdanimatorattest

Wil jij of iemand van je leidingsploeg dit werkjaar je (hoofd)animatorattest halen? Maar weet je niet hoe zo’n cursus in z’n werk gaat of wanneer ze plaatsvinden? Bekijk dan snel de vormingsaffiche in deze omslag! Of waarom volg je geen Vorming op Maat? Wij komen dan naar jou toe en geven je heel wat tips over een onderwerp dat jij kiest.

Affiche: Landjuweel

Het lijkt nog veraf, maar in augustus organiseert KLJ Lichtervelde (West-Vlaanderen) het 29ste Landjuweel. Afdelingen uit heel Vlaanderen en Oost-België strijden om de meest prestigieuze KLJ-prijzen in het vendelen, wimpelen, dansen, piramidebouwen en touwtrekken. Ook voor niet-sportende afdelingen is er meer dan voldoende te doen!

Flyer: Regionale en nationale werkgroepen

Ben je zo verslaafd aan KLJ dat je ook buiten je afdeling iets wil betekenen voor deze fantastische jeugdbeweging? Wel, dat kan zowel op regionaal als nationaal vlak. KLJ heeft een heleboel werkgroepen die zich inzetten voor allerhande thema’s en evenementen.

Brochure: KLJ-webshop

Zin om te shoppen? Snuister dan gerust eens door het aanbod van de KLJ-webshop.

Flyer: Zatte botten

Zatte botten durven de KLJ-fun wel eens te boycotten en dat willen we natuurlijk vermijden. Neen, je hoeft alcohol helemaal niet te schrappen. Er bewust mee omgaan binnen het bestuur, op evenementen en tijdens je eigen activiteiten, da's de boodschap!

Affiche: Afval sorteren

Een netjes opgeruimd lokaal geeft altijd een goede indruk aan je leden en hun ouders.

Affiche: De 7 B’s van een toegankelijke jeugdwerking

Niemand die het zal ontkennen: jouw afdeling is de coolste, strafste en de meest plezante van het land. Maar is ze ook de meest toegankelijke? Kunnen ook kinderen uit kwetsbare groepen bij je terecht? Met deze 7 vragen ontdek je snel het antwoord

Flyer: Leidingsboost

Je leidingsploeg evalueren is niet makkelijk. Om je op weg te helpen, ontwikkelden we de KLJ-leidingsboost, een kaartspel vol evaluatiemethodieken die je met je leidingsgroep kan doen. In september, oktober en november worden de kaartspelen verdeeld via het gewest. Vraag er dus zeker naar bij je gewestbestuurslid.

Flyer pedagogische medewerkers

Ook leuk om te weten

Jaarthema: Laat het knallen

Dit werkjaar is ons jaarthema ‘Laat het knallen’. Waarom? Omdat KLJ altijd een feest is. In coronatijden zijn grote feesten en fuiven dan niet toegestaan, dat weerhoudt ons niet om op andere manieren te vieren! Meer info: www.klj.be/jaarthema

Reminder: ledenadministratie

Op 1 september ontving je een e-mailtje in verband met je ledenadministratie. Daarin lees je hoe je je leden inschrijft, hoeveel het lidgeld bedraagt en tegen welke datums alles in orde moet zijn. Heb je het mailtje gemist? Kijk dan op de KLJ-website: www.klj.be > Leiding en bestuur > Nieuwsbrieven en zendingen > Zending ledenadministratie

Click, nu ook voor leden en ouders

Vorig jaar lanceerden we ons digitaal platform Click voor leiding, maar nu krijgen ook leden en hun ouders toegang tot het platform. Van zodra je leden inschrijft voor het nieuwe werkjaar, ontvangen zij en hun ouders een registratiemailtje voor Click. Op dat platform kunnen ze zelf hun gegevens beheren en zich inschrijven voor activiteiten, weekends of kampen die jij beschikbaar stelt. Zo heb jij altijd handige aanwezigheidslijsten ter beschikking.

KLJ-noodnummer

Ben je in een noodsituatie terechtgekomen met je groep? En weet je niet goed wat te doen? Bel dan het KLJ-noodnummer (0475 77 51 10). Wij zijn 24/7 bereikbaar voor alle dringende vragen.

Extra info vanuit de regio

Antwerpen


Flyer: Pili Pili

Op 16 oktober geven we weer het startschot voor 24 uur boordevol inspiratie, KLJ-activiteiten, polonaises en plezier. Dit is de place to be voor alle KLJ-leiding en bestuursleden van Antwerpen en daarbuiten! Jij komt toch ook?

Checklist: Brandveilig lokalen

Je lokaal is wellicht het kostbaarste bezit van je afdeling. Zou het dan geen zonde zijn als het in rook opgaat? Met deze checklist verminder je de kans op een brand.

Limburg


Overzicht evenementen

Vorming op maat

West-Vlaanderen


Startboekje 2020-2021