Skip to main content

Jaarthema 2017-2018: Gewoon gaan!

Herinner jij je het jaarthema 'Gewoon gaan!'? Daarmee toonden we dat elke KLJ'er grenzen kan verleggen. Een korte terugblik.

Herinner jij je het jaarthema 'Gewoon gaan!'? Daarmee toonden we dat elke KLJ'er grenzen kan verleggen. Een korte terugblik.

Waarover ging dit jaarthema?

KLJ creëert een comfortzone voor elk kind en elke jongere. Een plek waar ze hun grenzen kennen, maar deze ook durven verleggen. Ze leren er problemen oplossen samen met hun mede KLJ’ers. Ze gaan samen op avontuur en streven een doel achterna. Ze maken de ene zotte activiteit na de andere en steken een bangelijk kamp in elkaar. Ze worden uitgedaagd om nieuwe contacten te leggen en zo vrienden voor het leven te worden. KLJ is een plaats waar kinderen en jongeren al doende kunnen ontdekken. Een plaats waar alles mogelijk is en geen uitdaging te groot. Kinderen en jongeren komen bij KLJ in aanraking met zaken, opdrachten, dilemma’s en uitdagingen als op geen andere plaats in het dagelijkse leven. Bij KLJ gaan we er gewoon voor, met de nodige valpartijen.

KLJ daagt met het jaarthema ‘gewoon gaan!’ haar leden uit om grenzen te verleggen. Zowel figuurlijk als letterlijk.

Zo beleefden we 'Gewoon gaan!'

Van september tot december 2017 streden KLJ'ers samen voor onze partner ‘Trias’, een internationale ontwikkelingsorganisatie. Tot en met ‘De warmste week’ in december vroegen we onze KLJ’ers om elke maand een uitdaging aan te gaan waarmee ze geld konden verdienden voor de Trias-pot. In totaal zamelde KLJ maar liefst 2.520,03 euro bijeen! 

Van december 2017 tot augustus 2018 organiseerden we de wedstrijd 'De pittigste KLJ'. Afdelingen konden daarbij hun coolste, uitdagendste of origineelste activiteiten doorsturen. KLJ Zele Centrum werd uiteindelijk uitgeroepen tot 'Pittigste KLJ'. KLJ Putte en KLJ Waarschoot volgend op plaats 2 en 3.

Hergebruik het materiaal

Activiteiten

Wil je een spel spelen rond het jaarthema? Goed idee! Hieronder vind je alvast 4 spelfiches.

K-bundel

De werkgroep K maakte een mooie bundel vol bezinningen en vieringen in het jaarthema. Doorblader hem gerust!