Skip to main content

Communiceren met leden in Click

Via Click kan je in een handomdraai e-mails en sms’en sturen naar je medeleiding, leden en ouders. En wist je dat je heel eenvoudig affiches kan maken, volledig in KLJ-huisstijl, via Web2Print?

Via Click kan je in een handomdraai e-mails en sms’en sturen naar je medeleiding, leden en ouders. En wist je dat je heel eenvoudig affiches kan maken, volledig in KLJ-huisstijl, via Web2Print?

Mailen via Click

Wil je een mailtje sturen naar je leden, hun ouders of je medeleiding? Maar heb je geen zin om alle e-mailadressen één voor één op te zoeken? Gebruik dan de e-maillijsten van Click. 

 1. Ga naar het tabblad ‘Leden’ en kies, afhankelijk van welke leden je wil contacteren, voor ‘Ledenadministratie’, ‘ Officiële ledenlijst’ of ‘Gestopte ledenlijst’.
 2. Selecteer de leden waarnaar je een mail wil sturen.
 3. Klik op ‘Acties’.
 4. Klik, afhankelijk van naar wie je een mail wil sturen, op ‘E-mail leden’, ‘E-mail leden en ouders’ of ‘E-mail ouders’.
 5. Alle door jou opgevraagde e-mailadressen worden opgezocht en verzameld.
 6. Klik op ‘Copy all’, vervolgens worden alle e-mailadressen geselecteerd en op je klembord geplaatst.
 7. Open een nieuwe mail op je eigen mail-account en plak alle e-mailadressen in het vak voor de ontvanger. Typ nu de inhoud van je mailtje en druk op 'Verzenden'

Opgelet: Om de privacy van je leden te respecteren, moet je de ontvangers van je mail in BCC plaatsen. Denk hieraan bij het versturen van een e-mail.

Sms'en via Click

Wil je jouw leden, hun ouders of medeleiding op de hoogte brengen via een sms'je? Dan kan je via Click in een handomdraai alle gsm-nummers vinden en kopiëren.

 1. Ga naar het tabblad ‘Leden’ en kies, afhankelijk van welke leden je wil contacteren, voor ‘Ledenadministratie’, ‘Officiële ledenlijst’ of ‘Gestopte ledenlijst’.
 2. Selecteer de leden waarnaar je een sms wil sturen.
 3. Klik op ‘Acties’.
 4. Klik, afhankelijk van naar wie je een mail wil sturen, op ‘Telefoonnr leden’, ‘Telefoonnr leden en ouders’ of ‘Telefoonnr ouders’.
 5. Alle door jou opgevraagde telefoonnummers worden opgezocht en verzameld.
 6. Klik op ‘Copy all’, vervolgens worden alle telefoonnummers geselecteerd en op je klembord geplaatst.
 7. Open een nieuwe sms op je eigen gsm en plak alle telefoonnummers in het vak voor de ontvanger. Typ nu je bericht en druk op 'Verzenden'.

Opgelet: De kosten voor het versturen van sms’en is voor eigen rekening. Misschien heeft iemand in je leidingsploeg wel een abonnement waarmee hij/zij onbeperkt en gratis kan sms’en, laat hem/haar bij voorkeur de sms'en uitsturen.

Affiches en logo's via Web2Print

Met Web2Print ontwerp in je in no time de leukste affiches, flyers en uitnodigingen voor jouw KLJ-evenementen. De tool is erg gebruiksvriendelijk en zonder enige moeite zit jouw ontwerp meteen in een KLJ-jasje. Alle sjablonen zijn voorzien van onze KLJ-huisstijl, zodat jij je niets hoeft aan te trekken van een KLJ-logo in goede kwaliteit of welke kleuren je nu best wel of niet gebruikt.

 1. Ga naar Click en klik op 'Web2Print'
 2. Kies het type materiaal (flyer, affiche, uitnodiging, afdelingslogo) dat je wil maken.
 3. Kies een sjabloon dat je leuk vindt.
 4. Geef jouw ontwerp een naam en klik op ‘Toevoegen’.
 5. Bewerk het sjabloon. Je kan alle teksten aanpassen in de linkerbalk en/of op het ontwerp zelf.
 6. Klik op 'Opslaan'.
 7. Je kan nu je documenten downloaden in volgende bestandsformaten: 'Druk PDF' (een PDF in hoge resolutie met snijlijnen om te leveren aan een drukker), 'Print PDF' (Voor een thuisprinter), 'Web PDF' (voor online gebruik) of 'Web JPG (voor op je website of Facebook)