Skip to main content

Documenten voor vrijwilligers in Click

Via Click kunnen alle werkgroepleden de verslagen van vergaderingen bekijken en samenwerken aan documenten van hun werkgroep. Hoe handig is dat?

Via Click kunnen alle werkgroepleden de verslagen van vergaderingen bekijken en samenwerken aan documenten van hun werkgroep. Hoe handig is dat?

Log in op de KLJ-Sharepoint

Zodra je een vrijwilligersbibliotheek open klikt, kom je in de Sharepointomgeving van KLJ terecht. Om die Sharepoint te kunnen gebruiken, heb je een uitnodiging ontvangen van KLJ. Volg de stappen in het filmpje om jouw Microsoft-account te koppelen. Vanaf nu hoef je je enkel in te loggen met je Microsoft account (tip: vink aan om aangemeld te blijven).

Samenwerken aan documenten

Via Click kunnen alle werkgroepleden samenwerken aan de documenten van jouw werkgroep.

  1. Zorg dat je bovenaan in de menubalk op de juiste werkgroep staat. Zie je de naam van je afdeling staan? Dan klik je rechts ernaast op het pijltje en selecteer je de juiste werkgroep. 
  2. Ga naar 'Documenten'.
  3. Vervolgens krijg je aan de linkerkant een menu te zien van de werkgroep waar je in zit. Dat menu kan je open- en dichtklappen met behulp van de pijltjes vooraan.
  4. Open een bibliotheek door op de naam van de bibliotheek te klikken. De bibliotheek opent zich aan de rechterkant.
  5. Klap de metadata open en vind zo de documenten die je wil bekijken of bewerken.
  6. Als je een document wil bewerken – en als dat toegelaten is –, klik je op de drie puntjes (…), vervolgens klik je nogmaals op drie puntjes (...) in het venstertje dat opent en tot slot op ‘Openen in Word (Online)’.

Wat als je je documenten niet kan vinden?

Krijg je een foutmelding die zegt dat je geen toegang hebt tot een bibliotheek? Check dan eerst of je juist bent ingelogd. Achter de schermen gebruiken we dezelfde omgeving als vele andere organisaties (overheidsdiensten, universiteiten, ...). Als jij op je computer of smartphone al aangemeld bent bij een andere organisatie en je gegevens worden automatisch onthouden, dan zal je je steeds aanmelden met de foute inloggegevens.

Wat moet ik nu doen?

  1. Zorg dat je andere accounts afmeldt. Dat kan door te klikken op 'Klik hier om u met een ander account aan te melden bij deze site’.
  2. Meld je aan met de juiste inloggegevens.