Skip to main content

VKB

VKB staat voor 'Vrijwillige Kadervorming Begeleider'. Het zijn de instructeurs bij KLJ die zorgen voor de organisatie, uitwerking en begeleiding van onze cursussen en andere vormingsmomenten.

VKB staat voor 'Vrijwillige Kadervorming Begeleider'. Het zijn de instructeurs bij KLJ die zorgen voor de organisatie, uitwerking en begeleiding van onze cursussen en andere vormingsmomenten.

Wat doet de werkgroep VKB?

De VKB-ploeg vormt een structurele werkgroep die de regionale kadervormingsinitiatieven voorbereidt, begeleidt en evalueert. Zij bepalen, binnen het afgesproken kader van het concept kadervorming, de inhoud van de regionale kadervorming. Dit kan een cursus of Verdere Vorming zijn, maar ook een Vorming op Maat

De taken van een VKB'er zijn:

  • Inhoudelijke blokken maken voor cursussen en vormingen.
  • Inkleding knutselen.
  • een leuk onthaalspel in elkaar steken.
  • Een cursus of vormingsmoment op een speelse manier begeleiden.

Wie zit er in de werkgroep VKB?

Het VKB-team bestaat uit heel veel zotte mensen met een passie voor KLJ. Ze vinden het super om andere KLJ’ers te zien groeien door de vorming die ze geven. Daarnaast is het ook één grote groep vrienden die heel graag nieuwe vrijwilligers ontvangen in hun team.

Moet ik veel werk in deze werkgroep steken?

Je steekt er zoveel tijd in als je zelf wil. Er zijn veel cursussen en vormingsmomenten, maar het is zeker niet nodig dat je overal aanwezig bent. Bekijk voor jezelf wanneer je tijd hebt en welke voorbereiding haalbaar is. Elk engagement kan afgestemd worden op wat voor jou mogelijk is.

Ik heb nog nooit een vorming gegeven en ik weet niet of ik wel voor een groep kan spreken. Kan ik dan wel VKB'er worden?

Ja hoor. Elke nieuwe VKB’ers krijgt de kans om de VKB-cursus te volgen. Hier leer je de kneepjes van het instructeursvak. Daarnaast word je goed begeleid door jouw mede-VKB’ers. Je zal in het begin altijd samen met een ervaren VKB’er staan.

Kom er nog meer over te weten

Helemaal overtuigd om VKB'er te worden? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Sarah