Skip to main content

K

Deze werkgroep eigent zich trots één van de 3 letters uit 'KLJ' toe. Bezinning en vieringen saai? Dan heb jij nog nooit van de werkgroep K gehoord!

Deze werkgroep eigent zich trots één van de 3 letters uit 'KLJ' toe. Bezinning en vieringen saai? Dan heb jij nog nooit van de werkgroep K gehoord!

Wat doet de werkgroep K?

De werkgroep K Antwerpen houdt zich bezig met het bedenken, uitwerken en begeleiden van bezinnings- en vieringsmomenten. Op een eigentijdse manier gaan zij aan de slag met een aantal christelijk geïnspireerde waarden waar KLJ voor staat: vriendschap, vergeving, solidariteit, respect, gelijkwaardigheid van jongens en meisjes, ... Je ziet de werkgroep vooral tijdens vorming en evenementen, maar op de achtergrond werken zij ook mee aan de vele K-publicaties waarover KLJ beschikt.

Een aantal keer per jaar komt de werkgroep samen om alles te bespreken en uit te werken. Ook wordt één vrijwilliger afgevaardigd naar de commissie K, waar er uitgewisseld wordt met K-vrijwilligers uit de andere regio’s.

Wie zit er in de werkgroep K?

Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers die gebeten zijn door de K in KLJ. Zij zijn van mening dat bezinning en vieringen niet saai en oubollig hoeven te zijn. De werkgroep wordt ondersteund door een beroepskracht.

Veelgestelde vragen

Moet ik gelovig zijn om in de werkgroep te mogen?

Absoluut niet! En nee, we doen geen gebed aan de start van iedere vergadering. De werkgroep tracht de K net een moderne twist te geven waardoor deze voor iedereen (ook niet- of anders-gelovigen) interessant wordt.

Zo’n viering, is dat niet saai?

Dat kan je maar op één manier te weten komen: door het te proberen! Je bent dan ook welkom tijdens een van onze vergaderingen om te komen proeven van onze werking. Je bent nadien dan ook vrij om te beslissen of het iets voor jou is of niet.

Moet je K-verantwoordelijke van een afdeling geweest zijn om in de werkgroep te mogen?

Nee hoor! Iedereen die geboeid is in dit thema, is meer dan welkom in de werkgroep.

Kom er nog meer over te weten

Wil jij de K in KLJ nog mooier maken? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Levi