Skip to main content

Duizenden kant-en-klare spelen

Voor een leuke KLJ-activiteit vind je online heel veel ideeën. Een bosspel of een tocht? Een pleinspel of een binnenspel? Knutselen of iets bijleren? Vind activiteiten die volledig klaar zijn.

Voor een leuke KLJ-activiteit vind je online heel veel ideeën. Een bosspel of een tocht? Een pleinspel of een binnenspel? Knutselen of iets bijleren? Vind activiteiten die volledig klaar zijn.

Gebruik de Spelendatabank

Ben je op zoek naar een leuk bosspel, een originele dropping of een hippe avondactiviteit? Neem dan snel een kijkje in onze spelendatabank, je vindt er meer dan 3000 kant-en-klare activiteiten.

Deel je activiteiten

Maakte je zelf een leuk spel? Aarzel dan niet om het te delen! Dat doe je in 5 eenvoudige stappen:

  1. Ga naar www.spelensite.be.
  2. Maak een account aan (e-mailadres, wachtwoord en KLJ-afdeling).
  3. Voeg je speluitleg en eventuele bijlagen toe.
    Tip: plak je tekst eerst in het programma 'Kladblok', zo verwijder je alle storende tekstopmaak. Als je vervolgens de tekst uit je kladblok kopieert en plakt in de Spelensite, ziet je tekst er helemaal goed uit. 
  4. Geef het spel enkele kenmerken zodat het eenvoudig te filteren is (leeftijd, terrein, aantal spelers, soort spel…).
  5. Zie de spelen die je ingeeft via de spelensite automatisch verschijnen in de KLJ-spelendatabank.

Inspiratie van KLJ

Spelletjes voor tussendoor

Ben je op zoek naar een overzicht van kleine spelletjes voor tussendoor? Check dan zeker onderstaande inspiratiebundels! 

Sweet Sixteenbundels

Een inspiratiebundel vol activiteiten voor +16-leden, dat zou toch geweldig zijn? Toeval of niet, maar KLJ maakte twee Sweet Sixteen bundels! Bekijk ze hieronder. 

activiteiten spelen +16

Spelen met het jaarthema

De werkgroep rond het KLJ-jaarthema stak verschillende kant-en-klare spelen in elkaar. Die vind je hier

Inspiratie van ergens anders

Speel een educatief spel

Zoek je een spel waarmee je elkaar beter leert kennen of wil je je leden bewust maken over thema's als armoede, pesten of seksualiteit? Leen dan een educatief spel bij KLJ.

De Aanstokerij is gespecialiseerd in educatieve spelen. Met deze spelen kunnen kinderen en jongeren kennismaken met onderwerpen uit de maatschappij die ze niet zo goed kennen. In de webshop van de Aanstokerij vind je meer dan 100 educatieve spelen. 

Spelend leren over het platteland

Tijdens Plattelandsklassen, een KLJ-aanbod voor scholen, kunnen kinderen meer leren over dieren, fruit, groenten, akkerbouw, enzovoort. Lijkt dat ook iets voor jouw leden? Bekijk dan de zoektochten, knutselactiviteiten, kookactiviteiten liedjes en versjes in de online spelkoffer.

Spel- en knutselideeën

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk verzamelde op haar Pinterestpagina honderden spel- en knutselideeën. Daar kan je op een regenachtige dag genoeg inspiratie uithalen!

Methodieken

Bij de Ambrassade kun je terecht voor tientallen methodieken om te discussiëren, reflecteren, elkaars mening te ontdekken, enzovoort. 

Eerder op zoek naar een methodiek voor kennismaking, om te peilen naar verwachtingen, te brainstormen, uit te wisselen, te evalueren of een energizer? Bekijk dan de werkvormenbundel van Blad.Steen.Schaar.