Skip to main content

Word jij nationaal ondervoorzitter van KLJ?

Nationaal

8 juli 2022

Wist je dat KLJ een nationale voorzitter én 2 nationale ondervoorzitters heeft? En wist je dat we nog op zoek zijn naar 1 ondervoorzitter? We zwaaien namelijk Arne Baeyens en Kevin Goos uit na 4 jaar vol prachtige avonturen. Bekijk dus zeker deze vacature, want zo'n ondervoorzitterschap is echt een fantastisch leuk engagement.

Wat doet zo'n nationaal ondervoorzitter?

Als ondervoorzitter maak je deel uit van de Nationale Leiding, de dagelijkse leiding van KLJ. Je bepaalt in samenspraak met de beweging de standpunten voor KLJ, legt je accenten op inhoudelijk vlak en leidt de vergaderingen van het Nationaal Bestuur (ons dagelijks bestuur) en de Nationale Raad (het KLJ-parlement).

Moet ik dat doen tot aan mijn pensioen?

Als je ondervoorzitter wil worden, dan verwachten we dat je een mandaat aangaat van 2 jaar (van 1 januari 2023 t.e.m. 31 december 2024). Nadien kan je je maximaal één keer herkiesbaar stellen voor een tweede mandaat van twee jaar. Je mag helaas niet ouder zijn dan 33 wanneer je start, omdat de ondervoorzitter gedurende heel het mandaat binnen de leeftijdsgrenzen van KLJ moet blijven.

Kan ik dat wel, ondervoorzitter zijn?

Het enige wat we van je verwachten is dat je goesting hebt om met veel passie de koers van KLJ te bepalen! Dat is niet veel gevraagd, toch?

Krijg ik dat nog wel in mijn agenda?

Je moet maandelijks (behalve in juli) rekenen op 2 vaste vergaderingen waarop je verwacht wordt: de Nationale Leiding en het Nationaal Bestuur. Daarbovenop komen – afhankelijk van je interesses – nog een aantal overlegmomenten met commissies, werkgroepen en regionale structuren waarvoor je verantwoordelijk bent. Maar de intensiteit van die overlegmomenten kan je helemaal zelf mee bepalen. Het doel is vooral om genoeg voeling te hebben met wat er leeft op bovenlokaal niveau.

Hmm interessant, maar ik weet het toch nog niet...

Praat eens met Kevin Goos en Arne Baeyens (huidige ondervoorzitters) of Lot De Kimpe (voorzitter). We geven je met veel plezier alle antwoorden op de vragen waar je nog mee zit, zonder te verbloemen of je schrik aan te jagen!

Ik heb interesse! Wat nu?

Contacteer zo snel mogelijk voorzitter Lot, dan begeleiden we jou bij het stellen van je kandidatuur. We verwachten je motivatiebrief en KLJ-cv ten laatste op zondag 6 november. 2022 via voorzitter@klj.be. De verkiezing is gepland op het Nationaal Bestuur van maandag 14 november 2022, in Sint-Niklaas. Het zou heel fijn zijn als je die avond al kan vrijhouden om zelf je kandidatuur te verdedigen. We willen namelijk in levenden lijve horen waarom onze kandidaten dit engagement willen aangaan.