Skip to main content

Landjuweel 2023 in Lichtervelde: wat weten we al?

Nationaal

13 februari 2023

Van 25 t.e.m. 27 augustus vindt er weer een Landjuweel, het grote tweejaarlijkse nationale sportfeest, plaats. Deze keer trekken we naar Lichtervelde in West-Vlaanderen. De straffe KLJ-afdeling is al volop bezig om er een fantastisch weekend van te maken voor sporters en niet-sporters. We geven je hier alvast alle info over de driedaagse.

Sporten, maar zeker ook feesten

Vroeger bestond het Landjuweel alleen uit een groot sportfeest, maar vandaag is het geëvolueerd naar een groot KLJ-gebeuren. Het volledige Landjuweel richt zich met andere woorden op alle KLJ’ers, of je nu sport of niet. Het is één groot feest! 

Van vrijdag tot en met zondag is een heus weekendprogramma voorzien met leuke activiteiten, eetfestijnen, optredens, een fuif, daguitstappen en nog veel meer. Op zondag staat nog steeds de sportcompetitie gepland, waar ook niet-sporters zich kunnen uitleven in het grootschalige animatiedorp. 

Opgelet: Het Landjuweelweekend is op vrijdag en zaterdag alleen toegankelijk voor KLJ‘ers vanaf 16 jaar. Vanaf zondagochtend zijn ook alle -12’ers en +12‘ers welkom om zich te amuseren op het gigantische Landjuweelterrein.

Info Landjuweel Lichtervelde

Fuiven op vrijdag 25 augustus

Vrijdagavond start het Landjuweelweekend écht op. De afdelingen kunnen zich installeren op de camping, lekkere braadworsten eten en vervolgens hun dansbenen losgooien op een echte West-Vlaamse fuif.

Avondprogramma

 • 19u00 – 21u00: Onthaal en opzetten camping
 • 21u00 – 01u30: Braadworsten en openingsfuif
 • 02u00: Tent in en lichten uit, slaapwel!
Info Landjuweel Lichtervelde

Daguitstap op zaterdag 26 augustus

Na een lekker ontbijt en lunchpakketten maken, vertrekken de aanwezige KLJ’ers op verschillende daguitstappen. Er worden drie keuzes aangeboden:

 • RELAX: Kom volledig tot rust. We genieten een dagje van het strand en de zeelucht, en combineren dat met een luchtig minigolf-intermezzo. 
 • ACTIEF: Zin om net dat tikkeltje meer actie in je dag te steken? Ga mee naar Plopsaland, waar de pretparkattracties al op je staan te wachten. 
 • EXTREME: Is stilzitten absoluut niets voor jou? Waag je dan aan vier intense strandsporten: twee in het water en twee in het zand.

Na een rustige, actieve of zeer intense dag wordt iedereen weer verwelkomd op de camping. Sportende afdelingen hebben nu even de tijd om nog een laatste keer te oefenen voor de competitie van zondag. We sluiten de avond af met een eetfestijn en een optreden van een coverband. 

Dagprogramma 

 • 08u00 – 09u30: Ontbijten en lunchpakketten maken 
 • 09u30 – 17u00: Dagprogramma naar keuze (relax, actief of extreme)
 • 17u00 – 19u00: Onthaal nieuwkomers en mogelijkheid tot oefenen
 • 19u00 – 01u00: Eetfestijn en optreden door coverband
 • 01u30:  Tent in en lichten uit, slaapwel!
Info Landjuweel Lichtervelde

Sporten en animatie op zondag 27 augustus

Nu gaat de sportcompetitie écht van start! Al vroeg in de ochtend stromen er een zestigtal afdelingen toe. Alle KLJ’ers staan te popelen om een volledige dag te strijden tegen andere afdelingen, te demonstreren voor het publiek en hopen de meest prestigieuze KLJ-prijzen in ontvangst te nemen.

Doe je niet mee aan de sportwedstrijd? Ook dan ben je in de voormiddag al welkom! Het grote animatiedorp gaat dan al van start. Toon je kunsten bijvoorbeeld op onze rodeostier. Over heel het Landjuweelterrein vind je bovendien een groot assortiment aan drank- en eettentjes, je hoeft dus geen honger of dorst te lijden. Of ben je eerder op zoek naar leuke hebbedingetjes? Maak dan eens een wandeling door onze winkelstraat. In de namiddag kan je, met een drankje en een hapje in de hand, genieten van de vele demonstraties. Klinkt geweldig, toch?  

Dagprogramma

 • 06u30 – 07u30: Ontbijten, opruimen camping en onthaal Landjuweel
 • 08u00: Opstart van de schiftingen
 • 10u00: Opening animatiedorp
 • 11u00: Opening winkelstraat
 • 13u00: Feestprogramma met demonstraties en prijsuitreiking
 • 18u00: Einde van het 30ste Landjuweel
Landjuweel info Lichtervelde 2023

Verkocht! Hoe doe ik mee?

De inschrijvingen voor het Landjuweelweekend openen op 10 mei en lopen tot 16 juli. Voor de camping, de daguitstappen, het eetfestijn met coverband en het zondagprogramma schrijf je je per afdeling in via Click. Vervolgens geef je per dag aan hoeveel leden er van jouw afdeling zullen toekomen. Sport je mee op zondag? Dan moet je je daarvoor ook apart inschrijven via Click. 

Hoeveel kost het?

KLJ’ers betalen 5 euro voor het volledige zondagprogramma. Daarin is zowel het sportprogramma als het animatiedorp inbegrepen.

De prijzen voor het volledige weekend zijn afhankelijk van het dagprogramma dat je kiest op zaterdag: € 64,50 voor Relax, € 98,50 voor Actief en € 93,50 voor Extreme. Sluit je pas aan vanaf zaterdagavond, dan betaal je nog € 30.

Kom met de bus!

Met z’n allen de bus nemen is duurzamer dan met vele auto’s komen. Daarom moedigen we je aan om een bus te regelen. Hou je factuur bij en bezorg ze na het Landjuweel aan KLJ Nationaal. Wij betalen je dan 50 euro terug

Alles wat je moet weten voor en over Landjuweel 2023

Kom je hier te weten...

Ga naar de webpagina