Skip to main content

KLJ zoekt stagiair: Nieuwe KLJ-afdelingen begeleiden

Nationaal

27 februari 2023

Studeer jij aan een hogeschool of universiteit en zoek je nog een stageplaats? Dan kan je misschien wel terecht bij KLJ, want we hebben leuke stageopdrachten in de aanbieding. Zo zoeken we een stagiair die nieuwe KLJ-afdelingen intensief wil begeleiden.

Waarover gaat de stageopdracht?

Sinds 2022 is KLJ gestart met een nieuwe strategie om KLJ-afdelingen op te richten. We stappen af van individuele prospectiepogingen overal te lande, maar kijken hoe we zeer gericht enkele afdelingen in elkaars buurt kunnen oprichten.

De pedagogisch medewerkers (PM’ers) en vrijwilligers slaan de handen in elkaar om tegen september 2023 afdelingen op te richten in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. In Oost-Vlaanderen kiezen we voor het gebied rond Merelbeke, Melle, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Destelbergen. In Antwerpen richten we ons op de gebieden Deurne, Kapellen, Ekeren, Stabroek, Schoten en Schilde.

De nieuwe strategie lijkt haar vruchten af te werpen, want er werd al leiding gevonden voor de nieuwe afdelingen. Omdat we deze afdelingen zo goed mogelijk willen ondersteunen tijdens de opstart in september, zoeken we stagiairs die de afdelingen in de eerste maanden heel kort op de bal willen ondersteunen.

Hoe ziet de stageopdracht eruit?

Samen met de PM’ers en vrijwilligers van KLJ ondersteun jij de nieuwe afdelingen kort op de bal. Hiervoor ga je langs op vergaderingen, activiteiten, evenementen … Elke afdeling zal een andere aanpak nodig hebben. Het is aan jou om voldoende af te toetsen waar nood aan is en klaar te staan voor de gewenste ondersteuning.

Voor je stage kies je om ofwel de nieuwe afdelingen in Oost-Vlaanderen te ondersteunen ofwel die in Antwerpen. We zoeken dus meerdere personen om de schouders onder het project te zetten.

Wie zoeken we?

  • Je bent sociaal en je neemt mensen graag mee op sleeptouw;
  • Je kan structuur brengen in een vergadering;
  • Je kijkt ernaar uit om met KLJ’ers samen te werken, maar kan ook zelfstandig aan de slag gaan;
  • Je durft kritische vragen stellen;
  • Je kan prioriteiten stellen;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Interesse? Laat het ons weten!

Lijkt deze stageopdracht je op het lijf geschreven? Stuur dan een mailtje naar jessie.broos@klj.be, geef kort een woordje uitleg over jezelf en je opleiding en vertel wanneer je stage zou willen lopen. Kort nadien krijg je een antwoord.