Skip to main content

KLJ Zele-Heikant speelde Vuur en vlam, vlam en vuur!

Nationaal

26 januari 2021

Stiekem zijn we allemaal op zoek naar activiteiteninspiratie! Daarom delen we graag een activiteit van een afdeling mét getuigenis. Zo kunnen we samen onze leden van de leukste activiteiten voorzien. De -8-leiding van KLJ Zele Heikant deelt hun ervaring met het spel Vuur en vlam, vlam en vuur, de brandweer komt elk uur.

In oktober hebben de -8 leden van onze afdeling hun brandweerdiploma behaald. De leden waren super fier op zichzelf nadat ze hun diploma in handen kregen.  

De leiding heeft ook enorm genoten van de lachende en spelende kinderen. Het waren allemaal spelletjes en opdrachtjes die ze nog nooit gedaan hadden en dat vonden ze geweldig! Ook werd er heel veel samengewerkt en was deze activiteit bevorderend voor de groepssfeer. Er was bijvoorbeeld een opdracht waarbij de leden een brandweerkostuum moesten aantrekken en vervolgens een parcours afleggen met de go-cart. Dit ging niet bij alle leden even vlot maar ze hielpen elkaar door de go-cart te duwen en kleren te verwisselen.

Daarnaast was er ook een opdracht ‘mensen redden uit een brandend gebouw’. Dit waren uiteraard knuffels en geen echte mensen. De leden vonden dit super spannend. Aangezien ze de knuffels zo leuk vonden mag sindsdien elke activiteit één iemand de knuffel meenemen naar huis en de volgende keer terug meebrengen naar KLJ. 

Deze activiteit is zeker eens de moeite om te doen met jongere leden, ze kunnen zich dan echt helemaal inleven! Ze vinden het ook mega leuk als de leiding ook verkleed is als brandweerman of - vrouw! 

Groetjes de -8-leiding van KLJ Zele Heikant, 

Elise, Ward en Kaatje

BONUSTIP: Als je deze activiteit zelf ook wilt spelen raden we wel aan om het eerste spelletje ‘brand blussen’ te doen op een plaats waar er geen wind is anders gaan de kaarsjes al vanzelf uit. 

Wil jij ook Vuur en vlam, vlam en vuur spelen?

Ontdek de speluitleg