Skip to main content

KLJ lanceert een podcast: 30 edities Landjuweel

Nationaal

24 mei 2023

Deze zomer vindt het befaamde Landjuweel plaats in Lichtervelde, West-Vlaanderen. Maar, deze editie is een editie als geen ander. Het is namelijk de 30ste editie en dat wil KLJ extra in de verf zetten. Om die reden hebben we besloten om voor het eerst ooit een podcast te lanceren. Luisteren kan vanaf nu op Spotify. Ontdek hieronder meer over 30 edities Landjuweel. 

Inderdaad, je leest het goed: de 30ste editie! Dat betekent dat er al 29 edities lang gestreden werd tussen verschillende KLJ-afdelingen voor die ongelofelijk gewilde Landjuweel-eer. Ik hoor je het al denken: wie gaat er dan met die eer lopen? Wel, Jonas en Danaë, KLJ’s eigen communicatiemedewerkers, waren net zo nieuwsgierig en zijn even het stoffig archief ingedoken om het uit te zoeken. Na het doornemen van vele gele papieren, hebben ze ontdekt wie de all-time winnaar over alle Landjuwelen heen blijkt te zijn.

In deze primeur van een podcastaflevering nemen ze je enthousiast mee doorheen de tijd, terug naar de allereerste edities van Landjuweel. Wist je bijvoorbeeld al dat er vroeger op het einde van elke editie een algemene winnaar werd gekozen? En dat het volgende Landjuweel dan door die winnende afdeling georganiseerd werd? Of dat er vroeger ook aan turnen werd gedaan op het Landjuweel?

Kan jij alvast raden welke afdeling over de afgelopen 29 edities met de meeste prijzen naar huis ging? Blijf niet langer in spanning en luister de aflevering via deze link.

Stond jouw afdeling niet in de top 3? Kijk dan even in onze shownotes en ontdek hoeveel prijzen jullie nog in de wacht moeten slepen om binnen 30 edities zelf de all-time winnaar te worden. Schrijf je hier in voor het Landjuweel van 2023 en begin alvast aan die nieuwe overwinning! 

Beluister nu de podcast

Opgelet: in de podcast vertellen we dat KLJ-afdelingen als KLJ Kaulille en KLJ Meersel-Dreef niet meer bestaan. Zij bestaan wél nog. Zij hebben alleen in de laatste Landjuweeledities geen prijzen meer gewonnen.

Shownotes

Bekijk hier op welke plek jouw afdeling staat.