Skip to main content

Het is beslist: we kunnen deze zomer op kamp

Nationaal

22 mei 2020

Ons geduld werd op de proef gesteld en we hebben lang gewacht op witte rook voor een nieuwe kampzomer. Die witte rook werd vandaag gegeven door de Nationale Veiligheidsraad. Natuurlijk zal deze kampzomer er anders uitzien dan de vorige. We moeten ons houden aan enkele maatregelen, om er zo voor te zorgen dat iedereen heel de zomer lang op kamp kan gaan. Nationaal voorzitter Isaak Dieleman is alvast tevreden met de beslissing.

"KLJ werkte de afgelopen weken zeer actief mee aan de draaiboeken en protocollen die de sector samen met het kabinet van minister van Jeugd Benjamin Dalle en experts opmaakte", zegt Isaak. "Deze draaiboeken maken het mogelijk een veilige kampzomer te organiseren zonder de drempel voor onze leidingsploegen onmogelijk hoog te maken." 

“Veiligheid is de leidraad geweest doorheen heel het proces,” vervolgt Isaak. "De enige reden waarom we deze zomer op kamp mogen gaan, is dat die kampen veilig zullen verlopen. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we onze kinderen en jongeren terug perspectief op een fijne zomer kunnen geven.” 

KLJ spant zich in om alle draaiboeken vanavond nog vertaald te hebben op haar website, zodat de leidingsploegen nog dit weekend aan de slag kunnen. Verder organiseren we de komende weken verschillende info- en vormingsmomenten voor KLJ-leiding en voeren we dit jaar ook eenmalig een ‘kampcheck’ in. In die kampcheck vertellen lokale afdelingen hoe ze de extra maatregelen in de praktijk zullen omzetten. Ervaren KLJ-medewerkers en vrijwilligers kunnen vervolgens nog feedback geven. “Op die manier zorgt KLJ ervoor dat alle leidingsploegen de veiligheid kunnen garanderen. KLJ heeft er alle vertrouwen in dat haar vrijwilligers de KLJ’ers een onvergetelijke maar ook veilige zomer zullen bezorgen,” zegt Dieleman. 

Welke extra maatregelen moeten onze kampen nemen?

bekijk ze hier