Skip to main content

Gezocht: stagiair ‘+12- en +14-werking’

Nationaal

26 juni 2023

Studeer jij aan een hogeschool of universiteit en zoek je nog een stageplaats? Dan kan je misschien wel terecht bij KLJ, want we hebben leuke stageopdrachten in de aanbieding. Zo zijn we nog op zoek naar een stagiair die onderzoek wil doen naar de noden van KLJ’ers tussen 12 en 16 jaar, om afdelingen met deze werking nog beter te ondersteunen. 

Waarover gaat de stageopdracht?  

Bij KLJ kan je lid worden vanaf 6 jaar tot en met 35 jaar. KLJ heeft deze groep kinderen en jongeren opgesplitst in enkele leeftijdscategorieën, namelijk 6-9 jaar, 9-12 jaar, 12-14 jaar, 14-16 jaar, 16-20 jaar, en 20-35 jaar. Toch krijgen afdelingen de vrijheid om de indeling in hun werking helemaal zelf te bepalen. 

We merken het laatste jaar een daling in het aantal leden van 13, 14 en 15 jaar, en willen graag onderzoeken hoe dit komt. Eenmaal we de reden kennen, kunnen we gerichter te werk gaan en bedenken hoe we ons eigen ondersteuningsaanbod kunnen optimaliseren.. 

Hoe ziet de stageopdracht eruit? 

Je zal de +12- en +14-werking van KLJ onder de loep nemen door...

  • ... onderzoek te doen naar het huidige aanbod van KLJ voor deze leeftijdsgroepen;
  • ... langs te gaan bij afdelingen;
  • ... en in gesprek te gaan met KLJ’ers uit deze leeftijdscategorie.

Je focust op het bevragen van de jongeren hun noden en het verzamelen van goede voorbeelden. Het doel is om het aanbod van KLJ op basis van dit onderzoek uit te breiden, zodat KLJ haar afdelingen nog beter kan ondersteunen en stimuleren met betrekking tot deze leeftijdsgroepen.  

Interesse?

Laat het ons weten en stuur een mailtje naar Marie!

Stuur een mail

Lijkt deze stageopdracht je op het lijf geschreven? Stuur dan een mailtje naar marie.vandermeiren@klj.be en geef een kort woordje uitleg over jezelf, je opleiding en wanneer je stage zou willen lopen. Kort nadien krijg je een antwoord.