Skip to main content

Gebruik herbruikbare KLJ-bekers voor al je evenementen

Nationaal

7 januari 2020

Wist je dat je geen wegwerpbekers meer mag gebruiken tijdens je evenementen? Gelukkig biedt KLJ een oplossing: herbruikbare bekers, volledig in een KLJ-jasje.

Wat is er aan de hand?

Vanaf 15 juni 2023 mag je, volgens een nieuwe regelgeving, geen wegwerpbekers meer gebruiken tijdens je evenementen. Voordien mocht dat wel nog, als je 95% van die wegwerpbekers kon inzamelen voor recyclage. Die uitzondering geldt nu niet meer. Je mag voorlopig wel nog petflesjes en blikjes gebruiken als je ervoor zorgt dat je er minstens 95% van recycleert, maar ook dat is vanaf 1 januari 2025 verboden.

Wat kan je doen?

Overweeg om zelf een aantal herbruikbare bekers aan te kopen of hoor eens bij de gemeente of brouwer of zij er ter beschikking stellen. Ook KLJ steekt een handje toe. KLJ liet, in samenwerking met het bedrijf Goodless, 15.000 herbruikbare bekers maken, volledig in een KLJ-jasje. Al onze afdelingen kunnen die bekers ontlenen voor al hun evenementen. Je hoeft de bekers zelfs niet af te wassen, dat doet Goodless voor jou! Alle voorwaarden voor de huur vind je op de website van Goodless.

Zijn herbruikbare bekers milieuvriendelijker?

Kosten herbruikbare bekers dan niet meer plastiek en water voor de afwas? Ja, maar dat wil niet zeggen dat ze vervuilender zijn. De eerste keren dat je de herbruikbare bekers gebruikt is dat wel het geval, maar hoe vaker je ze gebruikt hoe milieuvriendelijker ze worden. Zo blijkt dat een goede herbruikbare beker het al na 15 consumpties beter doet dan de best recycleerbare wegwerpbeker.

Vraag de KLJ-bekers aan voor jouw evenement

Ga naar Goodless