Skip to main content

7 redenen waarmee je iemand kan overtuigen om op Hoofdanimatorcursus te gaan

Nationaal

11 februari 2020

Dat hoofdanimatorcursus plezant, interessant en memorabel is, dat weet iedereen die al eens is mee geweest. Maar hoe overtuig je anderen daarvan? Ontdek hier de 7 meest overtuigende redenen om op hoofdanimatorcursus te gaan!

Niet enkel voor hoofdleiding

Hoofdanimator enkel voor hoofdleiding? Nope! De hoofdanimatorcursus is er voor bestuursleden en leiding die al wat ervaring hebben. Iedereen vanaf 17 jaar kan de cursus dus volgen!

Ook als je geen animatorattest hebt

Nooit op Trainingsdagen geweest? Geen probleem! Ook zonder je animatorattest kan je op hoofdanimatorcursus gaan. Het enige wat je moet doen, is een kort portfolio maken ter vervanging van het animatorattest waarin je aantoont dat je minimaal 100 uur ervaring hebt, easy!

Versterk je eigen afdeling

Elk jaar enkele bestuursleden op hoofdanimator sturen, da's een super goed idee. Je afdeling zal enorm veel bijleren en ontdekken hoe het ook anders kan. Uitwisseling versterkt, je zal je afdeling dus zo doorheen de jaren zien groeien!

Staat super goed op je CV

Een hoofdanimatorattest hebben, da's tonen dat je geëngageerd, betrouwbaar, ondernemend, een teamplayer, een doorzetter en nog veel meer bent. En is dat nu net niet waar werkgevers naar op zoek zijn? Topjob, here I come!

Meer subsidies? Het kan!

Wist je dat je in sommige gemeentes meer subsidies krijgt als je hoofdanimatoren in je leidingsploeg hebt zitten? Niet dé reden om op cursus te gaan, maar toch wel mooi meegenomen, niet?

Kans op: een nieuw lief

Allemaal KLJ'ers samen op weekend of week? Dat kan niet anders dan vonken geven! Menig KLJ-koppel heeft elkaar op cursus ontmoet, ben jij daar één van?

Zeer zeker: plezante mensen en een vet feestje

Een lief of niet, op hoofdanimator ontmoet je plezante KLJ'ers én vier je de laatste avond de pannen van het dak op het afsluitfeestje. Dat zijn zo van die feestjes die je nooit meer vergeet!

Hoe zit dat dan praktisch in elkaar?

Ik wil meer weten!

Wanneer gaat dit dan door?

Ik wil weten wanneer ik mee kan gaan!