Skip to main content

In 3 stappen naar je animatorattest!

Nationaal

29 september 2020

Wist je dat een animatorattest een enorme meerwaarde is? Niet enkel in je huidige carrière als leiding maar ook in je toekomst. Het staat namelijk schitterend op je cv en bewijst dat je enorm veel skills hebt. Behalen die handel dus!

1. Volg trainingsdagen

Trainingsdagen is de basiscursus van KLJ. Ideaal voor nieuwe leiding. Je krijgt 50 uur vorming rond speluitleg, spelen maken, afdelingswerking en moeilijke situaties met leden. KLJ-cursussen zijn daarnaast ontmoetingsmomenten voor KLJ'ers. Je maakt er dus ook heel wat nieuwe vrienden.

Bij KLJ kan je de animatorcursus op twee manieren volgen:

  1. Je volgt deel 1 en deel 2 apart (3 overnachtingen)
  2. Je volgt beide delen in één keer (5 overnachtingen)

2. Doe 50 uur stage

Om je attest te behalen moet je na je cursus nog 50 uur stage lopen. Dit kan gewoon in je eigen afdeling tijdens de activiteiten in het weekend of tijdens het kamp. Tijdens je stage zal je begeleid worden door je stagebegeleider. Die persoon geeft je feedback en helpt je groeien gedurende je stage. Na afloop van de stage heb je een gesprek met je stagebegeleider en beslist deze persoon of je geslaagd bent voor je stage. 

3. Vraag je attest online aan

Na je stage kan je je attest online aanvragen. Dit attest is het bewijs dat je over bepaalde competenties beschikt die nodig zijn om de rol van animator in het jeugdwerk op te nemen. Het attest is handig voor als je animator wil zijn in een organisatie waar het hebben van een attest verplicht is of je kan het vermelden op je cv.

Ik wil graag mijn animatorattest behalen!

Lees er alles over