Skip to main content

Tenten lenen

Lang niet elke KLJ-groep heeft voldoende eigen tenten om op kamp te gaan. Hoe geraak je aan de tenten die jullie nodig hebben?
 

Lang niet elke KLJ-groep heeft voldoende eigen tenten om op kamp te gaan. Hoe geraak je aan de tenten die jullie nodig hebben?
 

ULDK: Uitleendienst Kampeermateriaal

De Vlaamse overheid verhuurt tenten aan jeugdverenigingen, scholen, jeugdorganisaties, ... De ULDK beschikt momenteel over zo’n 2000 seniortenten en 3250 patrouilletenten. Een seniortent biedt slaapmogelijkheid aan tien personen, een patrouilletent aan acht personen. Jaarlijks worden er ongeveer 13.500 tenten uitgeleend.
Belangrijk is dat je op tijd en correct je tenten aanvraagt.

  1. Hoe werkt een aanvraag? Dat vind je hier.
  2. Doe hier je aanvraag.

Op basis van de voorraad en het totale aantal aanvragen mag je dan (hopelijk) enkele tenten ontlenen. De huurprijs wordt berekend op basis van het aantal dagen dat je de tenten mee op kamp neemt.

Geen of te weinig tenten van de ULDK?

Soms komen, door annulaties of tegenvallende kampinschrijvingen, net voor de zomer nog tenten van de ULDK vrij. Wil je die gok wagen? Waarschijnlijk niet. Hier vind je enkele andere oplossingen:

Vraag op tijd je tenten aan

Je kent de procedure van de ULDK nog niet. Informeer je dan tijdig voor de deadline van de aanvragen. Hier vind je alle info.
 

Naar de Uitleendienst Kampeermateriaal

Regels en tips voor jeugdbewegingen op kamp

Op Opkamp.be verzamelden alle jeugdbewegingen en specialisten zoveel mogelijk informatie rond op kamp (of op weekend) gaan, ook rond tenten.
 

Naar Opkamp.be