Skip to main content

Tenten lenen

Lang niet elke KLJ-groep heeft voldoende eigen tenten om op kamp te gaan. Hoe geraak je aan de tenten die jullie nodig hebben?
 

Lang niet elke KLJ-groep heeft voldoende eigen tenten om op kamp te gaan. Hoe geraak je aan de tenten die jullie nodig hebben?
 

Vraag op tijd je tenten aan

Je kent de procedure van de ULDK nog niet. Informeer je dan tijdig voor de deadline van de aanvragen. Hier vind je alle info.
 

Naar de Uitleendienst Kampeermateriaal

Regels en tips voor jeugdbewegingen op kamp

Op Opkamp.be verzamelden alle jeugdbewegingen en specialisten zoveel mogelijk informatie rond op kamp (of op weekend) gaan, ook rond tenten.
 

Naar Opkamp.be

De Vlaamse overheid verhuurt tenten aan jeugdverenigingen, scholen, jeugdorganisaties, ... De ULDK beschikt momenteel over zo’n 2000 seniortenten en 3250 patrouilletenten. Een seniortent biedt slaapmogelijkheid aan tien personen, een patrouilletent aan acht personen. Jaarlijks worden er ongeveer 13.500 tenten uitgeleend.
Belangrijk is dat je op tijd en correct je tenten aanvraagt.

 1. Hoe werkt een aanvraag? Dat vind je hier.
 2. Doe hier je aanvraag.

Op basis van de voorraad en het totale aantal aanvragen mag je dan (hopelijk) enkele tenten ontlenen. De huurprijs wordt berekend op basis van het aantal dagen dat je de tenten mee op kamp neemt.

Soms komen, door annulaties of tegenvallende kampinschrijvingen, net voor de zomer nog tenten van de ULDK vrij. Wil je die gok wagen? Waarschijnlijk niet. Hier vind je enkele andere oplossingen:

 • Ook het Belgische leger heeft tenten ter beschikking. Dit aanvraagformulier ontvang je bij de brief van de ULDK waarin staat dat ze jullie niet (volledig) kunnen voorzien van tenten.

 • Bespreek op het gewest of op de jeugdraad of er geen naburige KLJ-afdelingen of andere jeugdbewegingen zijn hun tenten willen uitlenen of verhuren.

 • Van deze KLJ’s weten we dat ze hun tenten alvast verhuren:
  KLJ Aalter 
  -  KLJ Houtvenne
  -  KLJ Merchtem
  -  KLJ Wijshagen Jongens
  -  KLJ Zele Heikant
  -  KLJ Maarke Kerkem
  -  KLJ Bazel
  -  KLJ Nieuwkerken Waas
  -  KLJ Wervik
 • Wil je weten welke Chiro-groepen tenten verhuren? Bij Chiro hebben ze een lijst. Bel naar het nationale secretariaat.

 • Ook Scouts en Gidsen Vlaanderen-groepen verhuren tenten. In de materialenbank  vind je contactgegevens van groepen.

 • Een duurdere optie: eventueel tenten huren bij bedrijven of zelf tenten aankopen? Bel of mail ons eerst even als je echt geen oplossing vindt. We zoeken mee naar een betere oplossing.

ULDK: Uitleendienst Kampeermateriaal

Geen of te weinig tenten van de ULDK?