Skip to main content

Lokaalproject

Plannen om een nieuw lokaal te bouwen of jullie huidig lokaal te verbouwen? Hier enkele handige tips om jullie project te realiseren. 

Plannen om een nieuw lokaal te bouwen of jullie huidig lokaal te verbouwen? Hier enkele handige tips om jullie project te realiseren. 

Jullie lokaal

Heeft jouw KLJ dringend nood aan een nieuw lokaal of vertoont je lokaal enkele gebreken die je zelf met wat structurele aanpassingen in orde willen brengen? Dan is een lokaalproject iets dat vast en zeker voor jouw afdeling van toepassing kan zijn. Wij willen je alvast op de goede weg zetten en hebben een handige tool uitgewerkt om een ruwe schatting te maken van de kosten van het project.  

De tool

Voordat je aan de slag gaat met je project is het van groot belang een inschatting te maken van de kosten. Aan de hand van onze tool kan je deze bepalen. De tool omvat een Excel bestand bestaande uit 2 tabbladen.  

Tabblad 1: oppervlakten 

Hier kan de oppervlakte van alle binnenste afmetingen bepalen zoals de lokalen, keuken, sanitair … alsook de buitenafmetingen van het dak en de muren van het lokaal. 

Tabblad 2: Prijsberekening 

Hierbij geef je aan welke structurele werken en aanpassingen uitgevoerd moeten worden in elke ruimte. In dit tabblad zijn eenheidsprijzen/richtprijzen ingegeven. Deze kan je zelf aanpassen wanneer de effectieve prijzen gekend zijn. 

Maak een inschatting van de kosten

Test de tool

Bijhorende brief

Om de lokale overheden, departement Cultuur, Jeugd & Media, de jeugddienst, sponsors, ouders en andere contacten op de hoogte te stellen van je lokaalproject hebben we een aansluitende brief opgesteld. Deze brief kan je gebruiken ter ondersteuning, zodat:  

  • Je kan aantonen waarom er nood is aan een nieuw lokaal of verbouwingen. 

  • Je kan uitleggen hoe het financieel plan eruitziet. 

  • Je kan vermelden welke initiatieven je zelf onderneemt om de kosten te financieren.