Skip to main content

Werken met Click: FAQ

Heb jij een vraag over Click en vond je het antwoord niet in onze handleidingen? Kijk dan eens tussen onderstaande veelgestelde vragen.

Heb jij een vraag over Click en vond je het antwoord niet in onze handleidingen? Kijk dan eens tussen onderstaande veelgestelde vragen.

Hoe sorteer ik gegevens, bijvoorbeeld op geboortedatum of geslacht?

"Je kan gegevens sorteren door bovenaan op een kolomkop te klikken. Opgelet, je kan alleen sorteren door op blauwe kolomkoppen te klikken. Bij zwarte kolomkoppen is het niet mogelijk."

Hoe filter ik mijn gegevens?

"Duid via de aanvinkblokjes aan welke gegevens je wil zien. Klik vervolgens op 'Filter toepassen'. Als je de filter weer wil uitschakelen, klik je op 'Wis filter'.

Waarom vind ik, als ik de zoekfunctie gebruik, de gezochte persoon niet in de lijst?

"Je moet exact typen wat je zoekt, alleen dan krijg je het juiste resultaat te zien. Je kan ook een * (sterretje) plaatsen voor je zoekopdracht, zo toont Click meer resultaten. Dat is handig als je, bijvoorbeeld, alleen de voornaam van iemand kent."

Ik heb bovenaan de tabel een vinkje gezet om iedereen aan te duiden, maar toch is niet heel de lijst aangeduid. Hoe komt dat?

"Dat klopt. Dit werkt enkel voor de mensen die je op deze pagina ziet en werkt dus niet over meerdere pagina’s heen."

Hoe exporteer ik gegevens uit een ledenlijst naar een Excel-bestand? 

"Dat doe je door op de knop 'Exporteren' te klikken. Alle leden die op de pagina staan, worden dan geëxporteerd naar een Excel-bestand. De gegevens in Click zullen niet veranderen als je iets wijzigt in het geëxporteerde document. Staat er tekst over elkaar in het document? Dubbelklik dan op de kolomkop."

Ik heb enkele personen aangevinkt en dan geëxporteerd. Toch krijg ik een export van al mijn leden. Hoe komt dat?

"Het aanvinken van personen werkt enkel voor alle acties die je onder de knop ‘Acties’ vindt. Gebruik de filters om een selectie van personen te maken voor je exportbestand."

Waar is de pizzabalk naartoe op de pagina van de ledenadministratie?

Weg, want we zijn op zoek gegaan naar een andere manier om duidelijk te maken in welke fase je leden zitten. Nu werken we met labels in de rij, waardoor de pagina ook sneller werkt. Een mooie verbetering dankzij feedback van onze KLJ'ers!

Heb jij nog een vraag over Click?

Mail naar click@klj.be