Skip to main content

Kampen registreren in Click

Elk jaar moet je jouw kamp registreren in Click. Zo kan je het werkjaar nadien fiscale attesten bezorgen aan alle leden die hier recht op hebben. Op deze pagina leggen we je uit hoe je je kamp op een correcte manier registreert.

Elk jaar moet je jouw kamp registreren in Click. Zo kan je het werkjaar nadien fiscale attesten bezorgen aan alle leden die hier recht op hebben. Op deze pagina leggen we je uit hoe je je kamp op een correcte manier registreert.

Kamp registreren

 1. Meld je aan op Click
 2. Ga naar ‘Eigen Kalender’
 3. Voeg een activiteit toe
 4. Type activiteit : ‘Kamp’
 5. Scrol naar het onderdeel ‘Kamp' > Fiscaal attest: duid ‘ja’ aan
 6. Scrol naar ‘Inschrijvingen’ > Soort inschrijvingen: ‘Via Click’

Als je bij soort inschrijving iets anders aanduid, zal je geen leden kunnen toevoegen aan het kamp en bijgevolg dus ook geen fiscale attesten kunnen genereren.

Leden inschrijven

 1. Klik op 'Eigen kalender'.
 2. Ga naar het kamp.
 3. Je kan leden inschrijven.

Opgelet: je moet per lid zéker ‘Lidmaatschap’, ‘Aantal dagen’ en ‘Bedrag’ invullen. Zo niet, kan je geen fiscale attesten generen voor dit lid.

Wat is een fiscaal attest en waarvoor dient het?

In België moeten volwassenen belastingen betalen. Als organisator van een KLJ-kamp kan je ouders een financieel voordeel bezorgen door hen een fiscaal attest aan te bieden. Zo kunnen ouders vaak een deel van de kosten recupereren via hun belastingaangifte.

Opgelet: dit kan enkel voor ouders met kinderen tot en met 14 jaar. Bovendien worden fiscale attesten pas gegenereerd in maart het jaar na kamp en dus niet onmiddellijk na het kamp.

Waar vind je fiscale attesten?

 1. Ga naar het tabblad ‘Kalender’ en kies de optie ‘Eigen kalender’.
 2. Je krijgt een overzicht te zien van alle activiteiten die aangemaakt zijn door jouw afdeling. Klik op het kamp waarvoor je de fiscale attesten wil aanvragen.
 3. Er wordt een overzicht weergegeven van alle info die je al hebt ingevuld i.v.m. het kamp. Controleer of alle info klopt.
 4. Ga naar het einde van de pagina en controleer of alle leden die hebben deelgenomen aan dit kamp ook effectief zijn ingeschreven. Moet je enkele leden nog inschrijven? Zorg dan dat de soort inschrijving op ‘Via portaal’ staat en voeg via de knop ‘+ inschrijving’ alle leden toe die mee op kamp waren.
 5. Ga naar ‘Kampdeelnemers/Fiscale attesten’ en klik op de knop ‘Aanwezigheden’.
 6. Er opent automatisch een nieuw venster waarin alle leden staan die recht hebben op een fiscaal attest. Vul voor elk lid het juiste bedrag in, duid aan op welke dagen hij/zij aanwezig was en klik op ‘Opslaan’.
 7. Er verschijnt een overzicht van het bedrag en aantal deelgenomen dagen per lid.
 8. Ga helemaal naar het einde van de pagina en klik op ‘Kamp afsluiten’.
 9. Klik op ‘Doorgaan’ als je de vraag krijgt 'of je zeker bent dat je het kamp wil afsluiten'. 
  Opgelet: Hierna kan je niets meer veranderen aan de inschrijvingen en de aanwezigheden i.v.m. de fiscale attesten. Controleer dus nog eens of alles correct is ingevuld voordat je het kamp afsluit.
 10. Bovenaan je scherm verschijnt er een melding. Je kamp wordt afgesloten en de fiscale attesten worden opgemaakt.
 11. Je wordt doorgestuurd naar het overzicht van ‘Eigen kalender’. Klik op het kamp waarvoor je de fiscale attesten hebt aangemaakt.
 12. Bij het onderdeel ‘Kampdeelnemers/Fiscale attesten’ vind je een overzicht van alle fiscale attesten die je hebt aangemaakt. Je kan de fiscale attesten nu downloaden in PDF.