Skip to main content

Kookploeg

Het kookteam van Limburg staat in voor de heerlijke maaltijden tijdens een cursus of andere initiatieven in de regio. Je stelt een menu op, gaat naar de winkel en bereidt de maaltijden.

Het kookteam van Limburg staat in voor de heerlijke maaltijden tijdens een cursus of andere initiatieven in de regio. Je stelt een menu op, gaat naar de winkel en bereidt de maaltijden.

Wat doet de Kookploeg?

De kookploeg is enorm belangrijk op een cursus of initiatief, want wie kan er nu bijleren, spelen en nieuwe vrienden maken op een lege maag? Inderdaad, niemand. Daarom voorzien we steeds een kookploeg op initiatieven en cursussen waar we een maaltijd aanbieden. De kookploeg verzint een menu en berekent de hoeveelheden. Ze gaan naar de winkel en zijn de baas in de keuken. Ze zorgen voor alle maaltijden, vieruurtjes en avondsnacks en houden daarnaast de keuken proper. Tussen al het koken door vinden ze nog steeds tijd om een spelletje te spelen of gezellig te babbelen.

Wie zit er in de Kookploeg?

Veel vrijwilligers in de Kookploeg hebben er al een lange KLJ-carrière opzitten. In deze werkgroep genieten ze nog van de leuke KLJ-sfeer, zonder er immens veel tijd in te hoeven steken. Daarnaast zijn er ook veel losse vrijwilligers die af en toe eens komen helpen als er handen te kort zijn.

Veelgestelde vragen

Moet je kunnen koken om in de kookploeg te komen?

Nee, zeker niet. Zelfs twee linkerhanden zijn welkom! Er is altijd wel iets te doen in de keuken waarbij je kan helpen. Bovendien leer je al doende en word je binnen de kortste keren een topchef.

Vraagt deze werkgroep veel werk in mijn vrije tijd?

Je engagement en de voorbereidingstijd in de Kookploeg is miniem. We vragen je alleen om de dagen of weekends waarop gekookt moet worden vrij te houden. Voorts zit de kookploeg maximaal 2 keer samen om een initiatief voor te bereiden. Dit is dus een ideale werkgroep als je niet veel tijd hebt!

Kom er nog meer over te weten

Begin je al te watertanden van de Kookploeg? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Sarah