Skip to main content

Redactie

De werkgroep Redactie bedenkt en schrijft de leukste artikels voor de Hélaba. Straffe scoops, luchtige testjes, diepgaande interviews, prachtige foto’s: de werkgroep Redactie doet het allemaal.

De werkgroep Redactie bedenkt en schrijft de leukste artikels voor de Hélaba. Straffe scoops, luchtige testjes, diepgaande interviews, prachtige foto’s: de werkgroep Redactie doet het allemaal.

Wat doet de werkgroep Redactie?

Wist je dat de Hélaba, ons jaarlijks lifestylemagazine dat bij alle KLJ-leden in de bus valt, grotendeels gemaakt wordt door vrijwilligers? We zijn steeds op zoek naar mensen die leuke artikels willen bedenken en/of schrijven en mensen die prachtige foto’s kunnen maken. Dus: schrijf je graag? Is mensen interviewen volledig je ding? Neem je graag foto’s of studeer je journalistiek? Dan ben jij de geknipte persoon voor de werkgroep Redactie.

De werkgroep komt een 5-tal keer per jaar samen. Tijdens een vergadering brainstormen we over de invulling van een volgende editie en verdelen we de taken. Nadien gaat iedereen aan het werk. Als alle artikels klaar zijn, stuurt onze hoofdredacteur alles naar de vormgevers. Via de Facebookgroep van de Redactie kan je dat vormgevingsproces stap voor stap volgen en feedback geven. Zo ben jij altijd de eerste die de nieuwste editie te zien krijgt!

Wie zit er in de werkgroep Redactie?

In deze werkgroep vind je veel soorten vrijwilligers. Zo heb je er die graag iets knutselen of koken. Zij kunnen daar dan een ‘tutorial’-artikel over schrijven. Je hebt ook vrijwilligers die graag op pad gaan. Zij kunnen bekende Vlamingen of straffe KLJ’ers interviewen. Er zijn ook vrijwilligers die graag brainstormen, maar niet graag de straat op gaan. Zij kunnen de luchtige testjes of de wist-je-datjes-pagina maken. Daarnaast heb je ook nog fotografen die prachtige foto’s maken. Kortom: voor ieder is er wel wat wils.

Veelgestelde vragen

Moet ik elke vergadering aanwezig zijn?

Nee hoor. Geef gerust een seintje als je een artikel wil schrijven, maar niet naar een vergadering kan komen. We bekijken dan wat je kan doen!

Ik schrijf graag artikels, maar ik weet niet of mijn schrijfstijl goed is. Is dat erg?

Iedereen die wil schrijven is meer dan welkom. Voordat de artikels worden vormgegeven, controleert de hoofd- en eindredacteur alles op schrijffouten en schrijfstijl. Daarnaast mag je altijd om tips vragen.

Hoe kan ik helpen als fotograaf?

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Een vrijwilliger doet een interview, maar kan zelf geen mooie foto’s maken. Hij of zij heeft dus een fotograaf nodig. Jij gaat mee op pad en maakt de foto’s voor, tijdens of na het interview.
  • Soms hebben we aan algemeen beeld nodig van KLJ’ers die iets aan het doen zijn. Het maakt dan niet uit van welke KLJ ze zijn of wie er op de foto staat. Deze foto’s kan je op een zelfgekozen moment bij je eigen of een naburige KLJ-afdeling maken.

Kom er nog meer over te weten

Wil jij meteen in je pen kruipen? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Hélaba