Skip to main content

Jaarthema

Elk werkjaar ontfermt een groepje vrijwilligers zich over de uitwerking van het volgende jaarthema. Ze brainstormen over het campagnebeeld en werken enkele geweldige jaarthema-activiteiten uit.

Elk werkjaar ontfermt een groepje vrijwilligers zich over de uitwerking van het volgende jaarthema. Ze brainstormen over het campagnebeeld en werken enkele geweldige jaarthema-activiteiten uit.

Wat doet de werkgroep Jaarthema?

De werkgroep Jaarthema vertrekt steeds vanuit een thema dat verkozen werd tijdens de Nationale Raad van het vorige werkjaar. De werkgroep bedenkt een catchy slogan en schrijft een duidelijke visietekst over dat thema. Vervolgens gaat ze aan de slag met het uitwerken van aantrekkelijk beeldmateriaal: een poster, enkele ledenwervingsgadgets en leuke content voor op sociale media. Zo kunnen afdeling volop aan de slag met het jaarthema. 

De vrijwilligers van deze werkgroep brainstormen over hoe alles er moet uitzien en werkgroepleden met grafisch talent kunnen praktisch aan de slag. Daarnaast voorziet de werkgroep een activiteitenbundel die volledig het het teken van het jaarthema staat. Voor elke leeftijdsgroep bedenken we een gloednieuw spel. Tot slot bedenkt de werkgroep nog enkele acties die ze doorheen het werkjaar kunnen doen met afdelingen om zo het jaarthema in de kijker te zetten.

Qua taakverdeling kijken we wat voor jou haalbaar is. Wil je graag nadenken over het beeldmateriaal, maar is activiteiten verzinnen niet echt je ding? Geen probleem! Jij vult je engagement in zoals jij dat wil.

Wie zit er in de werkgroep Jaarthema?

Iedereen is welkom om na te denken over het jaarthema. Creatieve breinen kunnen hier absoluut hun ei kwijt. Ook mensen met innovatieve ideetjes voor nieuw ledenwervingsmateriaal zijn absoluut welkom.

Elk werkjaar verandert de werkgroep wel een beetje. Je kan het zien als een engagement van één jaar, maar we houden je zeker niet tegen als je ook nog een tweede jaarthema wil uitwerken.

Veelgestelde vragen

Moet ik posters kunnen ontwerpen?

Nee hoor! Je mag je ideeën gerust delen, maar als grafisch ontwerp niet binnen je talenten ligt, vinden we sowieso iets anders dat je leuk vindt!

Een volledige activiteitenbundel uitschrijven lijkt me wel veel werk. Wat is mijn aandeel hierin?

Dat bepaal je helemaal zelf. We gaan binnen de werkgroep na wat haalbaar is voor ieder individu. Je mag dus goed aangeven wat je ziet zitten en wat niet.

Werk mee aan het jaarthema 2022-2023

Wil jij het volgende jaarthema mee uitwerken? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Emma