Skip to main content

Jaarthema

Elk werkjaar ontfermt een groepje vrijwilligers zich over de uitwerking van het volgende jaarthema. Ze brainstormen over het campagnebeeld en werken enkele geweldige jaarthema-activiteiten uit.

Elk werkjaar ontfermt een groepje vrijwilligers zich over de uitwerking van het volgende jaarthema. Ze brainstormen over het campagnebeeld en werken enkele geweldige jaarthema-activiteiten uit.

Wat doet de werkgroep Jaarthema?

De werkgroep Jaarthema vertrekt steeds vanuit een thema dat verkozen werd tijdens de Nationale Raad van het vorige werkjaar. De werkgroep bedenkt een catchy slogan voor dat thema. Vervolgens gaat ze aan de slag met het uitwerken van aantrekkelijk beeldmateriaal: een poster, enkele ledenwervingsmateriaal en leuke content voor op sociale media. Zo kunnen afdeling volop aan de slag met het jaarthema. 

De vrijwilligers van deze werkgroep brainstormen over hoe alles er moet uitzien en werkgroepleden met grafisch talent kunnen praktisch aan de slag. Daarnaast bedenkt de werkgroep enkele zichtbaarheidsacties die ze doorheen het werkjaar kunnen doen met afdelingen om zo het jaarthema in de kijker te zetten.

Qua taakverdeling kijken we wat voor jou haalbaar is. Wil je graag nadenken over het beeldmateriaal, maar is grafische dingen ontwerpen niet echt je ding? Geen probleem! Jij vult je engagement in zoals jij dat wil.

Wie zit er in de werkgroep Jaarthema?

Iedereen is welkom om na te denken over het jaarthema. Creatieve breinen kunnen hier absoluut hun ei kwijt. Ook mensen met innovatieve ideetjes voor nieuw ledenwervingsmateriaal zijn absoluut welkom.

Elk werkjaar verandert de werkgroep wel een beetje. Je kan het zien als een engagement van twee KLJ-jaren, maar we houden je zeker niet tegen als je ook nog een tweede jaarthema wil uitwerken.

Veelgestelde vragen

Moet ik posters kunnen ontwerpen?

Nee hoor! Je mag je ideeën gerust delen, maar als grafisch ontwerp niet binnen je talenten ligt, vinden we sowieso iets anders dat je leuk vindt!

Moet ik een hele zichtbaarheidsactie alleen uitwerken?

Nee hoor! Je bepaalt helemaal zelf wat je engagement is. We gaan binnen de werkgroep na wat haalbaar is voor ieder individu. Je mag dus goed aangeven wat je ziet zitten en wat niet.

Werk mee aan het jaarthema 2024-2025

Wil jij het volgende jaarthema mee uitwerken? Laat ons dan snel iets weten.

Mail Emma