Skip to main content

Ziggi is verliefd!

een spel van Pimento vzw
een spel van Pimento vzw

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 4 tot 30 spelers, 8 tot 10 jaar
  • binnen, binnen en buiten, binnen of buiten, buiten

Benodigdheden

- handleiding voor de begeleider - 16 spelfiches voor kleine groep - 16 spelfiches voor grote groep - spelbord - dobbelsteen - zelf voorzien: pionnen (voor spelbord) & materiaal spelletjes (zie spelfiches)

Uitleg

Geen informatie beschikbaarZiggi is verliefd! is een educatief spel voor kinderen van 8 tot 10 jaar over gevoelens, graag zien, lichaam en seksualiteit.

Ziggi het nijlpaard

In het midden van het grote liefdesbos woont Ziggi het nijlpaard. Ziggi is heel erg verliefd maar ook ... heel erg verdrietig. De grote vuurspuwende draak heeft de liefdesbrief van Ziggi's liefje in vier stukken verscheurd en verstopt: in het land van de Gevoelige Zielen (gevoelens), het land van de Bonzende Harten (graag zien), het land van de Lieve Lijven (lichaam), het land van de Wiebelende Bedden (seksualiteit) en het land van 1002 Nachten (zintuigen).

Zoek de verschillende stukken in elk land, stel de brief weer samen en bezorg hem aan Ziggi. Doe competitieopdrachten om de puzzelstukken van de brief te verzamelen. Geraak tot bij Ziggi door samenwerkingsopdrachten.

Kies zelf hoe je speelt

  • Kies afhankelijk van de groepsgrootte de spelfiches voor kleine of grote groep
  • Je kan op voorhand een aantal spelletjes selecteren
  • Je kan het spel zowel met als zonder spelbord spelen.

Speel Ziggi is verliefd!

Ziggi is verliefd! kost 125 euro en bestel je bij De Banier.

Bijlagen