Skip to main content

Youcanda!

een spel van Spoor ZES
een spel van Spoor ZES

Over het spel

  • ongeveer 3 uur
  • 6 tot 36 spelers, 12 tot 18 jaar
  • buiten (Best buiten)

Benodigdheden

- Print de handleiding - Print de affiche (op 2 A3's)

Uitleg

In dit spel schaar je je als ploeg achter een Oegandese boer en probeer je samen zijn of haar plannen en dromen waar te maken.  In de loop van het spel maak je keuzes die later een gevolg kunnen hebben op je situatie, al is er ook altijd een stevige portie geluk mee gemoeid.  Ga je voor een grote maar risicovolle oogst die misschien dit jaar al veel opbrengt, of spreid je je kansen over meerdere jaren?  En wat doe je met je kinderen, die je ook nog graag naar school wilt sturen, of dat huwelijk waar je al zo lang naar uitkijkt?

Kortom, slaag jij erin de dromen van een Oegandees te realiseren?

Yes, you can!

'Youcanda!' schotelt je kant-en-klaar spelplezier voor.  Dit gerecht valt vooral in de smaak bij 12- tot 18-jarigen en is te consumeren in groepen van 6 tot 30 personen.  'Youcanda!' is op maat van jeugdbewegingen gemaakt, maar na kleine aanpassingen is het ook bruikbaar in de parochie of het onderwijs.

Een uitgave van Spoor ZeS i.s.m. Broederlijk Delen, naar aanleiding van de campagne 2013.

 

Chirogroepen, gewesten en verbonden kunnen het spel één keer gratis aanvragen. Anderen betalen €6. Bekijk op chiro.be/bestelspoorzes of het spel nog beschikbaar is in gedrukte vorm. 

Bijlagen