Skip to main content

WoeStrijd

een spel van Spoor ZES
een spel van Spoor ZES

Over het spel

  • ongeveer 3 uur
  • 6 tot 30 spelers, 12 tot 18 jaar
  • binnen en buiten

Benodigdheden

- Print de speluitleg - Print de andere bijlagen - In de speluitleg vind je een lijst voor de rest van het materiaal

Uitleg

WoeStrijd neemt je mee naar het dorre landschap van Thiès, in Senegal. Een jaarlijks tekort aan regen in de regio daagt de inwoners uit. Sommige jongeren trekken naar de stad in de hoop op een betere toekomst.  Anderen vertrekken maar zouden liever op het platteland blijven, waar hun vrienden en familie zijn.  In de stad zijn de toekomstmogelijkheden bovendien niet altijd beter.  Als we samen de landbouwmogelijkheden scheppen om het hele jaar door te kunnen verdienen, dan zorgen we er samen voor dat iedereen in Thiès hun droom kan waarmaken, waar ze maar willen.

In WoeStrijd zijn de spelers Senegalese jongeren die het samen opnemen tegen de oprukkende woestijn.  Aan capaciteit geen gebrek, maar pas wanneer alle talent bijeen wordt gebracht, zal het harde werk zijn vruchten afwerpen.

Deze kant-en-klare spelbrochure bevat een uitgebreide speluitleg, kleurrijke speltegels, kaartjes, pionnen en een opdrachtenlijst. Het spel is gemaakt voor tito's, keti's en aspi's en voor  groepen van 6 tot 30 spelers.

Download de speluitleg en de kaartjes in bijlage, of kijk op chiro.be/bestelspoorzes of het spel nog beschikbaar is in gedrukte vorm. Chirogroepen, gewesten en verbonden kunnen het spel één keer gratis aanvragen. Anderen betalen €6.  

WoeStrijd is een spel van Spoor ZeS op basis van de campagne 'Plan(t) de toekomst' van Broederlijk Delen (2014).    

Bijlagen