Skip to main content

Waterrakket lanceren (waterspelletjes)

een spel van KSA Kruishoutem
een spel van KSA Kruishoutem

Over het spel

  • ongeveer 2 uur
  • 0 tot 0 spelers, 0 tot 0 jaar
  • buiten (Grasplein, zandbank / strand)

Benodigdheden

Ballonnen met opdrachten in, wegwerpbekertjes, sponzen, fles met gat, waterballonnen, handdoeken, waterpistolen, bassins, waterkannen, plakband, snoepjes, flesjes, water, waterrakket

Uitleg

Voorbereiding thuis: sponsjes knippen, in colafles gat maken, waterrakket uittesten

Voorbereiding terrein: waterballonnen vullen, uitzoeken in welke ballon het waterballonnengevecht zit en markeren, opdrachtenballonnen vullen
 

Uitleg: Er moet dringend een raket naar de ruimte gestuurd worden om daar de toestand te gaan bekijken. Maar, de water-raket moet eerst met water gevuld worden alvorens deze kan gelanceerd worden. Per waterspel of –opdracht kan water verdiend worden om de fles te vullen. Nadat alle spelletjes gespeeld zijn is er voldoende water in de fles om de water-raket te lanceren.

De opdrachtjes zitten geplastificeerd in een waterballon. Om een nieuw spelletjes te beginnen wordt één ballon geklakt boven een lid zijn/haar hoofd en de opdracht in de ballon moet dan gespeeld worden.

Opdrachten:

  • Van hoofd naar buik: Eén van de twee ligt op zijn rug en houdt een leeg bekertje vast op zijn buik. Het andere lid heeft een gevuld bekertje vast op zijn hoofd. Het bekertje van de persoon op de grond moet gevuld worden doordat de persoon die rechtstaat zich voorover bukt en zo zijn bekertje kan leeggieten. Het opgevangen water mag in een ander bekertje. Als alle leden hun bekertje gevuld is, is de opdracht geslaagd. (zie foto ter verduidelijking)
     
  • Sponsjes mikken: Eén iemand heeft een fles op zijn hoofd waar een gat in is geknipt. De andere leden moeten proberen om hier stukjes spons in te gooien. Wanneer er 10 sponsjes in de fles zitten is de opdracht geslaagd. De fles kan doorgegeven worden zodat iedereen eens kan gooien. (zie foto ter verduidelijking)
     
  • Achterwaarts gieten: Alle leden staan op een rij achter elkaar en hebben allemaal een bekertje vast. Vooraan staat een volle kan en achteraan een lege. De eerste persoon moet zijn bekertje volscheppen en over het hoofd naar achter uitgieten. De persoon erna moet zoveel mogelijk water proberen opvangen met zijn bekertje en ook doorgeven naar achter. De opdracht is geslaagd als de kan vol is.
     
  • Waterballonnen gooien met een handdoek: Alle leden staan per twee in een rij en elk duo heeft een handdoek tussen hun gespannen. Iemand van de leiding gooit een waterballon naar het eerste duo, die de ballon moet proberen opvangen met hun handdoek. Nadat een duo de ballon heeft opgevangen moeten ze hem met de handdoek naar het volgende duo gooien. Als er 10 ballonnen de overkant halen, is de opdracht geslaagd.
     
  • Waterpistolen en bekers in 2 teams: Op een tafel staan in de midden allemaal bekers op een rij met een beetje water in. De leden worden in 2 teams verdeeld en gaan per team elk aan een kant van de tafel staan. Bij start mogen beide teams met waterpistooltjes naar de bekers mikken en op die manier zoveel mogelijk bekers van het andere team op de grond proberen krijgen. Als alle bekers op de grond liggen is het spel geslaagd.
     
  • Waterpistolen en bekers in 1 team: Op een tafel staat een rij bekertjes met een beetje water in. Achter de tafel staat 1 bassin op de grond. Met waterpistolen moeten de leden proberen om de bekers te doen omvallen in het bassin.
     
  • Beker op de rug: De leden zitten op handen en knieën en er wordt een bekertje op de rug gezet en moet een afstand afleggen terwijl de beker op hun rug staat.
     
  • Waterkan op de rug: Waterkan vastplakken aan de rug en al het water eruit krijgen door te bewegen.
     
  • Voeten en sponzen: Met de voeten natte sponzen op een tafel gooien.
     
  • Snoepjes happen: Er liggen meerdere snoepjes op de bodem van een bassin water en deze moeten allemaal opgegeten worden.
     
  • Schotelvod wringen: Elke speler heeft een bassin. Eén bassin is leeg en de andere is vol. Het water moet overgebracht worden van de éne bassin naar de andere door middel van een schotelvod in het water te dompelen en deze naar de andere speler te gooien zodat deze de schotelvod kan uitwringen in het bassin.
     
  • Waterpistolenvolleybal: volleybal met een opgeblazen ballon. De leden spelen volleybal zonder handen, maar met waterpistolen.
     
  • Flesjes gooien: gevulde flesjes water zonder dopje naar elkaar gooien en opvangen. Malse flesjes gebruiken, dus de flesjes van 365.
     
  • Waterballonnengevecht: Spelletje als afsluiter aangezien ze hierbij heel nat kunnen worden en dus koud kunnen krijgen. De leden mogen vrij met ballonnen naar elkaar gooien en op het einde hun kleren uitwringen boven het bassin.

Raket lanceren: https://nl.wikihow.com/Een-raket-maken-van-een-fles