Skip to main content

Squid Game

een spel van chiro sint jan
een spel van chiro sint jan

Over het spel

 • ongeveer 4 uur
 • 10 tot 99 spelers, 16 tot 99 jaar
 • Groot grasveld

Uitleg

Squid games

Naar gelijknamige serie

 

Voorbereiding; 

 • De leden doen allemaal een t-shirt/trui aan die vuil mag worden. 

 • Hints verstoppen over de spelen die we gaan spelen

 

Materiaal: 

 • rode verf (misschien in waterballonnen)

 • Touwtrektouw

 • Papieren met cirkels, driehoeken, sterren en paraplu's op getekend)

 • Hints over de spelen

 • papiertape

 • alcoholstift

Spel

De leden worden allemaal uitgenodigd om mee te doen aan de squid games. Na het spelen van alle spelen wint de winnaar uiteindelijk een mooie geldsom (jannen). De winnaar is het lid dat de minste keren vermoord is.

 

Op het spel terrein zijn ook hints voor het volgende spel verstopt. Leden krijgen tussen elk spel 2 minuten om te zoeken naar deze mogelijke hints die hen kunnen helpen tijdens het spel.

Deelname spel 

Dikke Bertha, de eerste persoon die afvalt krijgt nummer 001, de tweede krijgt 002 en zo verder.

Red light green light

Eigenlijk gewoon de koreaanse versie van 123 piano

De 1 iemand van de leiding gaat tegen de muur staan en roept luidkeels red light, green light daarna draait die zich om. Ziet ze iemand van de leden bewegen dan wordt dit lid vermoord (lees als rode verf). En moet die van vooraf aan beginnen. Het winnende lid krijgt een voordeel bij het volgende spel.

Sugar-honeycomb game

Het winnende lid wordt ingelicht van het doel van het spel vooraleer die ene keuze maakt voor de vorm.

De leden mogen allemaal kiezen uit 4 verschillende vormen (cirkel, ster, driehoek en paraplu). Vervolgens krijgen ze elk een papier met daarop getekend hun gekozen vorm. Nu krijgen ze 5 minuten om hun vorm zo goed mogelijk uit het papier te scheuren zonder de vorm kapot te maken. Wie dit niet lukt binnen de tijd of hun vorm kapot maakt wordt vermoord.

Touwtrekken

De 2 leden die als eerste geëindigd waren bij het vorige spel mogen de teams kiezen. Het verliezende team wordt vermoord.

Rantsoen verdienen

Ofwel chips en drinken verdienen. We spelen het stoel-gooi spel. De teams worden willekeurig verdeeld. Winnende team mag als eerste chips en drinken gaan halen.

Free for all

Er breekt ruzie uit tussen de kandidaten. We vechten dit uit in een spelletje trefbal (met rode verf op de bal). Dezelfde teams als stoel-gooien. Wie geraakt wordt is dood. Er is 1 tennisbal met verf ter beschikking, elk lid dat aangegooid wordt ook tikker en iedere tikker moet gooien met een dezelfde bal.

1 vs 1

De leden mogen zelf duo’s maken voor het volgende spel. Vervolgens moeten ze elk hun sjaaltje in hun broek/rok steken. Nu moeten de leden binnen de duo’s tegen elkaar spelen en ervoor zorgen dat zij de enige zijn in hun duo dat het sjaaltje nog heeft. Wie het sjaaltje verliest is dood.

De leden die uit zijn gaan een blokkade vormen rondom de duo's die nog bezig zijn.

Mijnenveld

Er wordt een mijnenveld parkour opgesteld. De leden mogen zelf hun volgorde kiezen. Iedereen die op een bom trapt is dood. De leden die de overkant bereiken met de minst mogelijke pogingen winnen!

Squid game/ Eindspel

De leden krijgen tenslotte 5 tot 10 minuten om zich zo vuil mogelijk te maken. Het lid dat het vuilste is zal niet dood gaan.


Het lid dat de minste keren is vermoord mag 30 seconden eerder vertrekken dan de anderen. Daarna moeten de rest 30 seconde langer blijven staan per keer dat ze vermoord zijn geweest.